Lamberts Curcumin Ultra 60tabs

Lamberts Curcumin Ultra 60tabs

Хранителна добавка с екстракт от куркума при хронични възпалителни заболявания, специално формулирана за максимално усвояване

код на продукта: 014056
скоро наличен продукт

Препоръчителна цена на дребно  144,96лв. (74,15€)

Lamberts Curcumin Ultra Диетична добавка Екстракт от куркума за хронични възпалителни заболявания, специално формулиран за максимално усвояване 60 таблетки Curcumin Ultra е екстракт от куркума, специално създаден за постигане на по-добро усвояване...  още

127,56лв. (65,25€)
При поръчка на този продукт получавате безплатна доставка
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 5055148410339

Lamberts Curcumin Ultra Диетична добавка Екстракт от куркума за хронични възпалителни заболявания, специално формулиран за максимално усвояване 60 таблетки

Curcumin Ultra е екстракт от куркума, специално създаден за постигане на по-добро усвояване от храносмилателната система. Куркуминът е широко изследван за своите противовъзпалителни свойства. Освен това се счита за храносмилателен стимулант и антиоксидант.
Терминът куркума идва от арабската дума "kurkum", което означава "наситено жълто" и се отнася до характерния жълт цвят на коренището. По-новият термин куркума идва от „terra merita“, което на латински означава похвална земя, което също се отнася до цвета на смляното коренище, наподобяващ минерален пигмент. Ето защо на много езици, както и на гръцки, куркумата се описва като "жълт корен".

Основните активни вещества на куркумата са куркуминоиди, от които най-важен е куркуминът. Това вещество придава жълтия цвят на храните и особено на пикантното къри, където се намира в големи количества.

Важен проблем, свързан с куркумина, е трудността при усвояването на микронутриента от храносмилателната система. За да разреши този проблем, Lamberts произвежда Curcumin Ultra.

Curcumin Ultra е екстракт от куркума, специално създаден за постигане на по-добро усвояване от храносмилателната система.
По-конкретно, за приготвянето му е използван CurcuWIN, вид екстракт от куркума, приготвен по технологията Ultra SOLTM. Тази конкретна технология е технология за молекулярно компресиране (или молекулярно разделяне), използвана за увеличаване на абсорбцията и бионаличността на слабо абсорбирани мастноразтворими микроелементи (като куркумин) чрез увеличаване на тяхната разтворимост във вода.

По-конкретно, той разделя молекулите на куркумина, което ги прави по-разтворими във вода, което води до увеличаване на неговата абсорбция.

В публикувано контролирано клинично проучване (Jager et al.Nutr.J2014. Jan 24;13(1):11), сравняващо CurcuWIN с класически екстракти от куркума, усвояването на куркуминоидите на CurcuWIN в сравнение с куркуминоидите на класическите екстракти е 46 пъти по-високо. В същото клинично проучване CurcuWIN е сравнен с два други екстракта от куркума с "подобрена абсорбция" и е доказано, че куркуминът на CurcuWIN е много по-бионаличен в сравнение с тези формулировки.


Инструкции за употреба

Да се приема за предпочитане половин час след хранене.
Таблетката се препоръчва да се поглъща цяла.


Дозировка

Възрастни: 1 таблетка на ден.


Противопоказания-Взаимодействия

Да не се приема от бременни и кърмещи жени.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате здравословни проблеми.


Предпазни мерки

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от слънчева светлина.

№ Първо запознанство EOF: 66172-7/9/2016. Номерът на уведомлението не замества разрешението за търговия от EOF. Този продукт не подлежи на процес на лицензиране.

Препоръчителната доза за този препарат е една таблетка дневно половин час след хранене. Таблетката се препоръчва да се поглъща цяла.

Съдържание на доза % DI *
Curcumin 500 mg -
providing Curcuminoids 100 mg -

* % от препоръчителния дневен прием

Компоненти:

Bulking Agents: DiCalcium Phosphate, TriCalcium Phosphate and Povidine, Crosslinked Cellulose Gum, Antioxidant: Mixed Tocopherols, Anti-caking Agents: Magnesium Stearate & Silicon Dioxide, Glazing Agents: Hydroxypropyl Methylcellulose & Hydroxypropyl Cellulose, Colours: Titanium Dioxide & Riboflavin, Polypropylene Glycol.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук