Lamberts Omega 3-6-9 1200mg, 120caps

Lamberts Omega 3-6-9 1200mg, 120caps

Хранителна добавка за гладката функция на имунната система и зрението, подходяща за регулиране на холестерола

код на продукта: 018377
миг наличност (на склад)

Препоръчителна цена на дребно  73,31лв. (37,50€)

Lamberts Омега 3-6-9 Хранителна добавка за гладката функция на имунната система и зрението, подходяща за регулиране на холестерола 1200 mg, 120 капсули Тази специфична формула осигурява отлични нива на омега 3, 6 и 9 мастни киселини, подобрени чре...  още

63,71лв. (32,59€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 5055148409135

Lamberts Омега 3-6-9 Хранителна добавка за гладката функция на имунната система и зрението, подходяща за регулиране на холестерола 1200 mg, 120 капсули

Тази специфична формула осигурява отлични нива на омега 3, 6 и 9 мастни киселини, подобрени чрез добавянето на 5 μg витамин D3, което допринася * за нормалното функциониране на имунната система.

Тази уникална формула съдържа пет молекулярно дестилирани омега-3 мастни киселини, получени от мазна риба, и всяка капсула осигурява 379 mg омега-3 мастни киселини, от които 196 mg EPA и 127 mg DHA.

Няколко думи за ω3 мастните киселини

Омега-3 мастните киселини са форма на полиненаситени мазнини, които тялото ни използва, за да поддържа сърцето, мозъка и очите здрави.

Те са "незаменими" мастни киселини, защото не можем да ги произвеждаме сами. Трябва да ги ядем в нашата диета.

Има 3 вида ω3 мастни киселини:

Ейкозапентаенова киселина (EPA)
Докозахексаенова киселина (DHA)
Алфа линоленова киселина (ALA)

Тялото ни лесно използва EPA и DHA. Когато ядем храни с ALA, телата ни използват ензим, за да я превърнат в полезна форма.

Необходими са по-големи количества храни с ALA, за да имат същите ползи за здравето като храните с EPA или DHA.

Ползи, ако ядем ω3 мазнини:

Те помагат за намаляване на нивата на триглицеридите в кръвта (вид мазнини в кръвта).
Допринасят за повишаване на HDL (добър холестерол)
Предотвратяват образуването на кръвни съсиреци
Те помагат за намаляване на възпалението

Ефектът, който ω3 мастните киселини имат върху нашето тяло, е подробно проучен от много изследователи. Резултатите от техните изследвания показват, че:

Те подобряват здравето на сърцето
Те помагат за намаляване на високото кръвно налягане
Помагат за поддържане и подобряване на зрението ни
Те подобряват симптомите на ревматоиден артрит и системен лупус еритематозус
Те намаляват риска от рак
Допринасят за подобряване на контрола на диабета (тип 1 и 2)
Те подобряват настроението ни и симптомите на депресия
Подобряване на болестта на Рейно
Намаляване на риска от Алцхаймер

Няколко думи за ω6 мастните киселини

Източникът на омега-6 мастни киселини в продукта е масло от звезден цвят (пореч) и всяка капсула осигурява 66 mg гама линоленова киселина (GLA) и 125 mg линолова киселина. Омега-6 мастните киселини са клас ненаситени мазнини, открити в някои растителни масла и семена. Омега-6 мастните киселини са от съществено значение за клетките на нашето тяло. Те принадлежат към група, наречена есенциални мастни киселини (EFA), което означава, че трябва да се набавят с храната, тъй като не могат да бъдат синтезирани в тялото, но са от съществено значение за здравето.

Когато се консумират умерено и вместо наситени мазнини, омега-6 мастните киселини могат да бъдат полезни за сърцето и изглежда предпазват от сърдечни заболявания. Те намаляват вредния LDL холестерол и повишават защитния HDL. Те помагат за контролиране на кръвната захар, като подобряват чувствителността на организма към инсулин. Омега-6 мазнините също играят важна роля в регулирането на нашите гени и насърчаване на имунното здраве и съсирването на кръвта. Тези мазнини могат да помогнат и при симптоми на ревматоиден артрит и дерматит. Необходими са обаче повече изследвания, за да се подкрепят тези ползи за здравето.

Няколко думи за ω9 мастните киселини

Избрахме натурален зехтин като източник на омега-9 олеинова киселина, като всяка капсула доставя впечатляващите 200 mg. Преобладаващата диетична форма на омега-9 мастни киселини се нарича олеинова киселина, изобилстваща в зехтин, ленено масло и масло от пореч. Въпреки че не е истинска есенциална мастна киселина, нуждата от омега-9 в човешката диета е безспорна.
Всъщност диетите с ниско съдържание на омега-9 се свързват с цялостно лошо здраве, докато тези с високо съдържание на тази мононенаситена мастна киселина се свързват с добро здраве. Така че, въпреки че всъщност не се счита за основен, тъй като тялото може да преобразува по-малки мазнини в омега-9, той често се посочва като основен.
По-вълнуващи са проучванията, демонстриращи ползите за здравето от „средиземноморската диета“, за която се смята, че е отговорна за отличното сърдечно-съдово здраве на много европейски култури. Въпреки високия прием на мастни киселини, изследваните средиземноморски народи имат по-ниска честота на коронарна артериална болест.
Учените смятат, че консумираните омега-9 мастни киселини са ключът към изненадващо доброто им здраве. Олеиновата киселина съставлява приблизително 29% от дневния им калориен прием, тъй като зехтинът, основата на средиземноморската диета, се състои от 55-85% олеинова киселина.

Лабораторните изследвания върху животни показват, че биохимичният механизъм може да включва инхибиране на възпалителния отговор. Преглед на епидемиологични и рандомизирани проучвания заключава, че „В контекста на диета, богата на олеинова киселина, с ниско съдържание на наситени мазнини и ниско съдържание на омега-6 мастни киселини, диетичен модел, който характеризира традиционната средиземноморска диета, дори малки дози от омега-3 мастните киселини могат да бъдат много защитни.”

Дозировката е приблизително 1 g EPA и DHA под формата на капсула с рибено масло или 2 g α-линоленова киселина масло от канола и маргарин (Eur J Nutr, 2004, 43(3):140-7).

DHA и EPA допринасят* за нормалното функциониране на сърцето, докато DHA допълнително допринася* за поддържането на нормално зрение.

За да обобщим:

Съдържа омега-3 мастни киселини от петорна молекулярна дестилация от мазна риба (196 mg EPA и 127 mg DHA)
Съдържа омега-6 мастни киселини от масло от звездоцвет (пореч) с висока чистота (66 mg гама линоленова киселина (GLA) и 125 mg линолова киселина)
Съдържа Омега-6 мастни киселини от чист зехтин (200 mg олеинова киселина)

* (ЕС) бр. 432/2012 г


Инструкции за употреба

Да се приема за предпочитане с храна.
Време за усвояване: По-малко от 30 минути.


Дозировка

Възрастни: 1 капсула на ден.


Противопоказания-Взаимодействия

Този продукт не е предназначен за превенция, лечение или лечение на човешки заболявания.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства или имате здравословни проблеми.


Предпазни мерки

Хората, приемащи аспирин или перорални антикоагуланти, трябва да се консултират с лекаря си, преди да ги приемат.

Алергии: Съдържа риба.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от слънчева светлина.

No Първо запознанство EOF: 97551/11.11.2014г. Номерът на уведомлението не замества разрешението за търговия от EOF. Този продукт не подлежи на процес на лицензиране.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук