Natures Plus Animal Parade Omega 3 6 9 Junior Хранителна добавка с Омега 3 6 9 за деца с вкус на лимон, 90 Gummies

Natures Plus Animal Parade Omega 3 6 9 Junior Хранителна добавка с Омега 3 6 9 за деца с вкус на лимон, 90 Gummies

код на продукта: 036321
Само две продукти са на разположение!

Препоръчителна цена на дребно  97,98лв. (50,12€)

Natures Plus Animal Parade Omega 3 6 9 Junior Хранителна добавка с Омега 3 6 9 за деца с вкус на лимон, 90 Gummies Леко поглъщащи се меки капсули, съдържащи балансирана смес от есенциални и полезни мастни киселини (EPA, DHA, GLA, ALA, линолова кис...  още

79,28лв. (40,55€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 097467299948

Natures Plus Animal Parade Omega 3 6 9 Junior Хранителна добавка с Омега 3 6 9 за деца с вкус на лимон, 90 Gummies

Леко поглъщащи се меки капсули, съдържащи балансирана смес от есенциални и полезни мастни киселини (EPA, DHA, GLA, ALA, линолова киселина, олеинова киселина) с най-високо качество и отлична чистота (без токсични остатъци), рибено масло, масло от пореч, масло от пореч масло, за отличното умствено и физическо развитие на децата.

С прекрасен лимонов вкус

ОМЕГА 3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Рибените масла и тлъстите риби като сьомга, риба тон, сардини и скумрия са най-добрите хранителни източници на големите мастни киселини EPA и DHA.

Също така редица растителни масла и особено масло от ленено семе са богати на алфа линоленова киселина, която е структурен компонент на клетъчните мембрани и може да се превърне в нашето тяло в EPA и DHA.

Тези страхотни омега-3 мастни киселини имат, наред с други неща, следните свойства:

СВОЙСТВА EPA и DHA

Те са особено полезни за здравето на сърдечно-съдовата система.

Те намаляват нивото на триглицеридите, което е особено полезно за сърцето, тъй като в края на краищата триглицеридите са по-голям риск за сърдечни заболявания от холестерола. Според скорошно проучване (юли 2002 г., Amer J Clin Nutrition) добавки с чернодробни масла, съдържащи EPA и DHA, намаляват триглицеридите и кръвното налягане и правят кръвоносните съдове по-еластични.

Те намаляват склонността на тромбоцитите да се слепват, като по този начин действат превантивно срещу риска от инфаркт и инсулт.

Има достатъчно доказателства, че те намаляват шансовете за внезапна смърт при пациенти, прекарали инфаркт. Някои изследователи казват, че дневният прием на по-малко от 1000 mg EPA + DHA е достатъчен, за да се спестят 20 на хиляда инфаркти.

Те облекчават някои от симптомите на ревматоиден артрит и улцерозен колит и помагат за предотвратяване на рецидиви на болестта на Crohn. Лечението на горните случаи трябва да продължи най-малко 10-12 седмици.

Проучванията in vitro и животни показват, че те намаляват образуването на тумори, инхибират растежа на рака, усилват апоптозата и програмираната клетъчна смърт и имат антиангиогенни ефекти.

Досега е направено само едно предварително проучване при хора, което е дало положителни резултати при рак на гърдата. Разбира се, необходими са и други проучвания, за да се направят по-безопасни заключения.

EPA и DHA също помагат на пациенти с рак да намалят или спрат загубата на мускулна маса, което е особено важно за естеството на заболяването.

Те могат значително да помогнат за намаляване на хипертонията, приемани заедно с други подходящи добавки, като магнезий, калий, CoQ10, като част от антихипертензивната диета.

Поради своите противовъзпалителни свойства, те могат да намалят пристъпите на астма и да предпазят запалените пушачи от емфизем.

Те помагат да се предотврати отхвърлянето на трансплантирани бъбреци.

Има индикации, че те могат да помогнат при ангина.

В комбинация с GLA (Омега-6 мастна киселина) те подобряват жизнеността и помагат на пациенти със синдром на хронична умора. Съответно проучване с продължителност 3 месеца даде положителни резултати в 85% от случаите. Същата комбинация (в съотношение 1 EPA към 4 GLA) дава добри резултати, както при намаляване на образуването на камъни в бъбреците, така и при намаляване на хиперкалциурия (J Urol, 1993, 149: 253A).

Изглежда, че има връзка между Омега-3 мастните киселини и психичното здраве като цяло и по-специално депресията, което не е изненадващо, като се има предвид, че повече от 50% от нашите мозъчни клетки са изградени от мастни клетки.

В статия в American Journal of Clinical Nutrition Джоузеф Хиббелн и Норман Салем от Националните здравни институти на САЩ свързват непрекъснато нарастващата честота на депресия през последните 100 години в Северна Америка с продължаващия спад на приема на омега-3 през същия период.

Същите учени, от друга страна, установиха, че жителите на крайбрежните райони, където консумацията на риба е висока, страдат от депресия много по-малко от жителите на континенталните райони, където консумацията на риба е ниска.

Ниските нива на DHA също са свързани със сенилна деменция и болестта на Алцхаймер, със загуба на паметта и проблеми със зрението (нивата на DHA са високи в сивото вещество на мозъка и ретината).

Проучване на пациенти в напреднала възраст с Алцхаймер в Швеция установява, че те имат ниски нива на DHA в кръвта си, докато проучвания в Япония показват значително подобрение на симптомите на сенилна деменция при пациенти, приемащи DHA добавки.

И накрая, интересни са резултатите от скорошно проучване, според което бебетата, чиито кърмещи майки са имали по-високи нива на омега 3, са били по-спокойни, са били по-спокойни

сън и са имали по-малко сънливост веднага след събуждане (Amer J Clin Nutr, 2002, 76: 608-13).

EPA и DHA помагат за постигане на по-добри спортни постижения, благодарение на тяхното противовъзпалително действие и намалено съсирване на кръвта, което води до по-добро снабдяване на кислорода с тъкани с кислород и хранителни вещества.

Освен това, според някои свидетелства на спортисти и физиотерапевти (главно от Дания), омега 3, в комбинация с масло от пореч (омега-6), витамини А, В-6, С, Е и минералите селен и цинк са ефективни за повтарящи се възпалителни наранявания на ставите, известни като „ръка на тенисиста“ и „ръка на голфъра“.

Резултатите са видими в рамките на 2-3 седмици, докато най-тежките случаи изискват повече време. - Те изглеждат ефективни срещу дисменорея. В проучване на юноши са дадени EPA, DHA и витамин Е. След два месеца менструалната болка беше значително намалена (Amer J Obst Gyn, 1996, 174: 1335-1338).

Има сериозни доказателства, че както EPA, така и DHA, както и омега-6 мастните киселини (линолова киселина, GLA), помагат на пациенти с множествена склероза, като удължават периодите на ремисия и намаляват броя и тежестта на гърчовете (Neurology, 1984, 34: 1441-5).

OMEGA 6 МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Групата на омега-6 мастните киселини също е изключително важна за правилното функциониране на нашето тяло. Две от групата киселини са най-важните: линолова киселина, която е от съществено значение - така че не може да се синтезира в тялото ни и трябва да се приема с храна - и гама линоленова киселина (GLA), която има голяма терапевтична стойност.

Трябва да се отбележи обаче, че въпреки че линолевата киселина е толкова важна, че нейният перфектен дефицит би причинил смъртта на нашите клетки, прекомерното потребление може да причини и здравословни проблеми.

В действителност, линолевата киселина, която има определени възпалителни свойства, се конкурира за същия ензимен конвертор като алфа линоленова киселина, която има противовъзпалителни свойства (първата може да се превърне в нашето тяло в омега-6, а втората в омега-3 мастна киселини). .

По този начин свръхконсумацията на линолова киселина може да причини симптоми на дефицит на EPA и DHA, ако диетата ни е бедна на тези ценни мастни киселини и тялото ни разчита на техния синтез в алфа линоленова киселина.

Според експертни оценки съотношението на омега-3 към омега-6 мастни киселини в диетата на хората в развитите западни страни сега е от порядъка на 1 до 24, докато когато човекът е живял като ловец и събирач на плодове е бил в обхват от 1 до 5.

Ако вземем предвид, че човешкото тяло остава основно непроменено от праисторическите времена до наши дни, тогава това голямо хранително сътресение може да обясни епидемичните пропорции, които сега са взели сърдечни заболявания, рак, диабет и други дегенеративни - и не само - болести .

Разбира се, други диетични сътресения също са допринесли в тази посока, ако не и повече: голямото увеличение на консумацията на наситени мазнини, обработката на храната и нейното отстраняване на жизненоважни компоненти (витамини, минерали, антиоксиданти и др.) вертикално увеличение на рафинираните въглехидрати (нишестета, прости захари), с паралелно намаляване на фибрите.

За щастие на нашата страна, проблемът с прекомерната консумация на линолова киселина изглежда не съществува за по-голямата част от населението, поради широкото използване на зехтин, който съдържа предимно олеинова киселина (омега-9).

За разлика от тях, семенните масла, които се консумират широко в други западни страни (предимно слънчогледово масло, царевично масло, соево масло), са много богати на линолова киселина. В допълнение, тези масла почти винаги се рафинират, което означава, че почти всички техни ценни компоненти са унищожени и те също съдържат остатъци от химикалите, използвани при рафинирането.

В заключение, поради голямата дисперсия на линолова киселина в нашите хранителни източници, съчетана с широкото използване на зехтин, проблемите, както недостатъчният прием, така и прекомерната консумация, изглежда не са често срещани у нас.

Две капсули веднъж дневно.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук