Natures Plus Iron 40mg, 90tabs

Natures Plus Iron 40mg, 90tabs

Хранителна добавка с елементарно желязо за по-добро усвояване за подпомагане на хематопоетичната система, лечение на анемия, против умора

код на продукта: 036529
Само четири продукти са на разположение!

Препоръчителна цена на дребно  30,60лв. (15,65€)

Natures Plus Iron 40 mg Елементарно желязо с по-висока абсорбция Хранителна добавка за подпомагане на хематопоетичната система, лечение на анемия, против умора 90 таблетки Natures Plus Iron 40 mg съдържа хелатирано желязо с метода на биотронно хел...  още

24,75лв. (12,66€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 097467034105
Вижте също и продуктите в категориите:
Желязо, При анемия, Витамини, подходящи за вегетарианци

Natures Plus Iron 40 mg Елементарно желязо с по-висока абсорбция Хранителна добавка за подпомагане на хематопоетичната система, лечение на анемия, против умора 90 таблетки

Natures Plus Iron 40 mg съдържа хелатирано желязо с метода на биотронно хелиране. Всяка доза (2 таблетки) осигурява 40 mg елементарно желязо, което съответства на 400 mg хелатно желязо.

Желязото участва в жизненоважни биологични функции на нашето тяло. Намира се с приблизително 70% в хемоглобина, компонентът, който придава червения цвят на червените кръвни клетки и има отличната роля за транспортиране на кислород от белите дробове до всички части на тялото. 5% от това количество се намира в миохемоглобина, съединение, което транспортира и съхранява кислород в мускулите. Миоглобинът има повишена роля, когато мускулите работят усилено.

Желязото е необходимо за функционирането на имунната система, както и за действието на много ензими, които участват в процеса на производство на енергия. Недостатъчното количество желязо може да доведе до анемия и да лиши телесните ни тъкани от достатъчно кислород. Симптомите на такова състояние обикновено са бледност, умора, раздразнителност, тахикардия след леко физическо натоварване, чувствителност към студ, намалена способност за концентрация.

Трябва да отбележим обаче, че дефицитът на витамин B12 или фолиева киселина също може да доведе до анемия (мегалобластна анемия). Други симптоми на недостиг на желязо могат да бъдат свързани с намалена функционалност на имунната система и включват намален брой бели кръвни клетки, намалено производство на антитела, намалена устойчивост към инфекции.

Последните изследвания също предоставиха доказателства за други симптоми на дефицит, като тенденция към повишена консумация на сол, повишена концентрация на мазнини в черния дроб и кръвта, ъглов хейлит (възпаление на ъглите на устата). Дефицитът на желязо е широко разпространен във всички групи от населението, но особено при жените в детеродна възраст и бременните жени. Хората, които изпитват кървене, като стомашно кървене и хемороиди, също са изложени на повишен риск от дефицит на желязо.

Черният дроб, далакът, костният мозък и мускулите действат като запаси от желязо в нашето тяло


Инструкции за употреба

Да се приема за предпочитане с храна.
Време за усвояване: По-малко от 1 час.


Дозировка

Възрастни: 1 таблетка на ден.


Противопоказания-Взаимодействия

Ако приемате антиациди, калций, мед или лекарства за щитовидната жлеза, трябва да приемате желязната добавка с интервал от поне 3 часа.

Кафето и зеленият чай трябва да се избягват, тъй като те могат значително да намалят усвояването му.

Хората с генетично заболяване хемохроматоза трябва да избягват добавки с желязо или богати на желязо храни или готвене в железни или чугунени съдове за готвене, тъй като тези съдове за готвене могат значително да повишат нивата на желязо в готвената храна.

Хората, страдащи от остър хепатит, хемоироноза (състояние, подобно на хемохроматоза), хемолитична анемия, както и хора, които често получават кръвопреливания, трябва да избягват употребата на добавки с желязо.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства или имате здравословни проблеми.


Предпазни мерки

Този продукт съдържа желязо, което в големи количества може да бъде вредно за малките деца.

Приемането на повече от 20 mg желязо на ден може да причини леко стомашно-чревно разстройство при податливи индивиди.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от слънчева светлина.

№ Първо запознанство EOF:. Номерът на уведомлението не замества разрешението за търговия от EOF. Този продукт не подлежи на процес на лицензиране.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук