Natures Plus Ultra Omega 3/6/9, 60 Softgels

Natures Plus Ultra Omega 3/6/9, 60 Softgels

Хранителна добавка, богата на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система на мозъка и зрението

код на продукта: 036712
Само три продукти са на разположение!

Препоръчителна цена на дребно  69,56лв. (35,58€)

Natures Plus Ultra Omega 3/6/9 Хранителна добавка, богата на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система, мозъка и зрението 60 Softgels Описание: Всяка мека капсула съдържа 1200 mg концентрирана смес от сле...  още

56,26лв. (28,78€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 097467039674
ТЕГЛО: 130gr
Вижте също и продуктите в категориите:
За сърце, вени и кръвоносни съдове, омега 3/6/9 мастни киселини

Natures Plus Ultra Omega 3/6/9 Хранителна добавка, богата на Омега 3, 6 и 9 мастни киселини за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система, мозъка и зрението 60 Softgels

Описание: Всяка мека капсула съдържа 1200 mg концентрирана смес от следните източници на омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини: масло от пореч (без ГМО), рибено масло и ленено масло. Сместа съдържа: 412 mg омега-3 (212 mg алфа линоленова киселина, 120 mg EPA, 80 mg DHA без ГМО), 250 mg омега-6 (76 mg GLA, 174 mg линолова киселина) и 134 mg омега-9 (олеинова киселина) киселина). Също 10 IU витамин Е за антиоксидантна защита на горните съставки.

МАСТНИ КИСЕЛИНИ

Мастните киселини се делят на наситени мастни киселини и ненаситени мастни киселини. Първите имат единични връзки между въглеродни атоми (C-C), докато вторите имат една или повече двойни връзки (C = C).

Препоръчва се наситените мастни киселини да представляват не повече от 11% от общите дневни калории, тъй като повишават холестерола и риска от сърдечни и много други заболявания, включително диабет и рак.

Като цяло животинските мазнини са с високо съдържание на наситени мастни киселини и с ниско съдържание на ненаситени мазнини, докато рибеното масло и растителните масла са обратното, с някои изключения, като кокосово масло и палмово масло.

Превръщането на ненаситени масла (ненаситени мастни киселини) в твърди и полутвърди мазнини и маргарини за готвене е много често в хранителната промишленост, с добавяне на водород към ненаситени (двойни) връзки. Процесът се нарича хидрогениране и хидрогенираните мазнини имат свойства, подобни на тези на наситените мазнини (наситени мастни киселини). Като се има предвид вредността на хидрогенираните мазнини, която е доказана от специализирани проучвания, разумно е да се избягват, доколкото е възможно, храни, които съдържат термина „хидрогениран“ в съставките си. Разбира се, това не е възможно с храни, продавани на едро, като сладкиши и пайове.

Ненаситените мастни киселини, които не повишават холестерола и имат благоприятен ефект върху сърдечно -съдовата система, се класифицират като мононенаситени мастни киселини с двойна въглеродна връзка и полиненаситени мастни киселини с две или повече двойни въглеродни връзки.

Мононенаситените мастни киселини са представени главно от олеинова киселина (Омега-9), която съставлява 72% от маслиновите мастни киселини и е най-широко разпространената мастна киселина в природата. Изследванията показват, че той е полезен за сърцето, докато може да има и противоракови свойства.

От полиненаситените мастни киселини омега-3 и омега-6 мастните киселини са от особено значение.


ОМЕГА МАСНИ КИСЕЛИНИ (Омега-3 и Омега-6)

Алфа-линоленова киселина (ALA) от групата на Омега-3 и линолова киселина (LA) от групата на Омега-6 се наричат ​​основни, тъй като не могат да се произвеждат от организма, но трябва да се приемат от храната. (както при витамините и минералите).

Забележка:

Популярните медицински и диетични публикации често наричат ​​всички омега мастни киселини, особено EPA и DHA, „незаменими“. Това, разбира се, според научното определение на „хранително необходимо“, не е правилно, въпреки важността на EPA и DHA, и въпреки факта, че те се приемат до голяма степен директно от храната или че могат да излекуват някои (но не всички )) от симптомите на недостатъчно есенциални мастни киселини.


Ненужните мастни киселини могат да се произвеждат от двете гореспоменати незаменими мастни киселини ALA и LA и / или да се приемат от храната, съгласно следната опростена схема:

* Въпреки отличната полезност на омега-3 мастни киселини, трябва да имаме предвид, че мастните риби, ако идват от морета, замърсени с градски, промишлени или други замърсители, могат да съдържат високи концентрации на токсични вещества, като инсектициди или силно токсични тежки метали. (живак, олово, кадмий и др.). Nature's Plus е в състояние да предложи омега-3 мастни киселини, напълно свободни от тежки метали, поради многофункционалната система за контрол, която прилага за най-съвременните си лаборатории, както и приемането на драконовското предложение 65 на Калифорния относно токсичните вещества. или друго токсично вещество. Отделно от това, винаги има гаранция за независима лаборатория, тъй като Nature’s Plus е единствената компания, участваща в процеса на контрол на своите продукти (като по този начин я прави юридически отговорна) и независима лаборатория под юрисдикцията на FDA.

Трябва също така да се отбележи, че продуктът Nature’s Plus Metal Control е отличен за детоксикация като цяло и по -специално за детоксикация на тежки метали (вижте свързаната брошура).


ОМЕГА-3 МАСНИ КИСЕЛИНИ (EPA и DHA)

Рибените масла и тлъстите риби като сьомга, риба тон, сардини и скумрия са най -добрите хранителни източници на големите мастни киселини EPA и DHA.

Също така редица растителни масла и особено масло от ленено семе са богати на алфа линоленова киселина, която е структурен компонент на клетъчните мембрани и може да се преобразува в тялото ни в ЕРА и DHA.

Тези големи омега-3 мастни киселини имат, наред с други неща, следните свойства:


СВОЙСТВА EPA и DHA

• Те са особено полезни за здравето на сърдечно -съдовата система.

• Те намаляват нивото на триглицеридите, което е особено добро за сърцето, тъй като в края на краищата триглицеридите са по -голям риск от сърдечни заболявания, отколкото холестерола. Според скорошно проучване (Amer J Clin Nutrition, юли 2002 г.) добавките с чернодробни масла, съдържащи EPA и DHA, намаляват триглицеридите и кръвното налягане и правят кръвоносните съдове по -еластични.

• Те намаляват склонността на тромбоцитите да се залепват, като по този начин действат превантивно срещу риска от инфаркт и инсулт.

• Съществуват значителни доказателства, че те намаляват шансовете за внезапна смърт при пациенти, претърпели инфаркт. Някои изследователи казват, че дневният прием на по -малко от 1000 mg EPA + DHA е достатъчен, за да спести 20 на хиляда сърдечни пристъпи.

Те облекчават някои от симптомите на ревматоиден артрит и улцерозен колит и помагат за предотвратяване на рецидиви на болестта на Crohn. Лечението за горните случаи трябва да продължи най-малко 10-12 седмици.

• Проучванията in vitro и животни показват, че те намаляват образуването на тумори, предотвратяват растежа на рака, засилват апоптозата и планираната клетъчна смърт и имат антиангиогенно действие.

Досега е направено само едно предварително проучване при хора, което дава положителни резултати при рак на гърдата. Разбира се, за да се направят по -безопасни изводи, са необходими други изследвания.

EPA и DHA също помагат на пациентите с рак да намалят или спрат загубата на мускулна маса, което е особено важно за естеството на заболяването.

• Те могат да помогнат значително за намаляване на хипертонията, приемани заедно с други подходящи добавки, като магнезий, калий, CoQ10, като част от антихипертензивна диета.

• Поради противовъзпалителните си свойства, те могат да намалят пристъпите на астма и да предпазят тежките пушачи от емфизем.

• Те помагат да се предотврати отхвърлянето на трансплантирани бъбреци.

• Има индикации, че те могат да помогнат в случаите на ангина.

• В комбинация с GLA (Омега-6 мастна киселина) те подобряват жизнеността и помагат на пациенти със синдром на хронична умора. Съответно проучване, продължило 3 месеца, дава положителни резултати в 85% от случаите. Същата комбинация (в съотношение 1 EPA към 4 GLA) даде добри резултати, както в намаляването на образуването на камъни в бъбреците, така и в намаляването на хиперкалциурията (J Urol, 1993, 149: 253A).

• Изглежда, че има връзка между Омега-3 мастните киселини и психичното здраве като цяло, и по-специално депресията, което не е изненадващо, като се има предвид, че повече от 50% от мозъчните ни клетки се състоят от мастни клетки.

В статия в American Journal of Clinical Nutrition Джоузеф Хибълн и Норман Салем от Националните здравни институти на САЩ свързват непрекъснато нарастващата честота на депресия през последните 100 години в Северна Америка с постоянно намаляващия прием на Омега-3 през същия период. .

Същите учени, от друга страна, установяват, че жителите на крайбрежните райони, където консумацията на риба е голяма, страдат от депресия много по -малко от жителите на континенталните райони, където консумацията на риба е ниска.

Ниските нива на DHA също са свързани със старческа деменция и болестта на Алцхаймер, със загуба на памет и проблеми със зрението (нивата на DHA са високи в сивото вещество на мозъка и ретината).

Проучване на пациенти в напреднала възраст с Алцхаймер в Швеция установи, че те имат ниски нива на DHA в кръвта си, докато проучвания в Япония показват значително подобрение на симптомите на старческа деменция при пациенти, приемащи добавки DHA.

И накрая, интересни са резултатите от скорошно проучване, според което бебетата, чиито кърмещи майки са имали по-високи нива на омега-3, са по-спокойни, спят по-спокойно и имат по-малко сънливост веднага след събуждане (Amer J Clin Nutr, 2002, 76: 608- 13).

• EPA и DHA спомагат за постигане на по-добри спортни постижения, поради тяхното противовъзпалително действие и намалено съсирване на кръвта, което води до по-добро снабдяване на тъканите с кислород и хранителни вещества.

От друга страна, според някои свидетелства на спортисти и физиотерапевти (главно от Дания), омега-3, в комбинация с масло от пореч (омега-6), витамини А, В-6, С, Е и минералите селен и цинк, са ефективни при повтарящи се възпалителни ставни наранявания, известни като „ръката на тенисиста“ и „ръката на голфъра“

.

Резултатите са видими в рамките на 2-3 седмици, докато най-тежките случаи изискват повече време.

• Те изглеждат ефективни срещу дисменорея. В проучване на юноши са дадени EPA, DHA и витамин Е. След два месеца менструалната болка беше значително намалена (Amer J Obst Gyn, 1996, 174: 1335-1338).

Съществуват сериозни доказателства, че както EPA, така и DHA, както и омега-6 мастните киселини (линолова киселина, GLA), помагат на пациенти с множествена склероза, удължават периодите на ремисия и намаляват броя и тежестта на гърчовете (Neurology, 1984). , 34: 1441-5).

НАБЛЮДЕНИЯ

- Много от проучванията, направени за изследване на свойствата на EPA и DHA, са използвали високи дози (над 2500 или над 5000 mg). Това не винаги е лесно в ежедневната практика.

Най -доброто решение вероятно би било да се увеличи консумацията на риба (за предпочитане мазна) или използването на ленено масло или цели ленени семена. Лененото масло е отличен източник на омега-3 мастни киселини.

Лененото масло може да се използва и в салати, но никога в готвенето, защото се уврежда от високите температури. Също така винаги трябва да е в тъмни плътно затворени бутилки, защото се окислява много лесно. Уверете се, че купувате от компания, която обръща голямо внимание на качеството на своите продукти. Херметичните капсули (меки гелове) обаче предпазват по -добре лененото масло.

- Продуктите, съдържащи EPA и DHA, също трябва да съдържат витамин Е за защита от окисляване. Хората, които живеят в замърсена среда или пушат много или имат лоша диета (бързо хранене, готови ястия), трябва да приемат тези продукти с допълнителен витамин Е или антиоксиданти, за да предпазят EPA и DHA от окисляване в организма. Във всеки случай тези индивиди обикновено се нуждаят от антиоксидантна защита.

- Маслото от черен дроб на треска обикновено съдържа значителни, но не високи количества EPA & DHA. Ако увеличите приема си твърде много, за да получите повече EPA и DHA, излагате на риск токсичността на витамин А, който се намира в големи количества в маслото от черен дроб на треска, не се екскретира в урината (той е разтворим в мазнини) и е токсичен при високи дози.


ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ - ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

EPA и DHA и алфа линоленова киселина са нетоксични.

Поради техните антикоагулантни свойства, те трябва да се приемат с повишено внимание от хемофилици и тези, които приемат антикоагуланти, и да се преустановят преди операцията.

Децата, които имат често кървене от носа, трябва да ограничат консумацията на масло от черен дроб на треска или друго рибено масло.


ОМЕГА-6 МАСНИ КИСЕЛИНИ

Групата омега-6 мастни киселини също е изключително важна за правилното функциониране на тялото ни. Две от груповите киселини са най -важните: линолова киселина, която е от съществено значение - така че не може да се синтезира в нашето тяло и трябва да се приема с храна - и гама линоленова киселина (GLA), която има голяма терапевтична стойност.

Трябва да се отбележи обаче, че макар линоловата киселина да е толкова важна, че пълната й липса би причинила смъртта на клетките ни, прекомерната консумация също може да причини здравословни проблеми.

Наистина, линоловата киселина, която има определени възпалителни свойства, се конкурира за същия ензимен конвертор като алфа линоленова киселина, която има противовъзпалителни свойства (първата може да се превърне в нашето тяло в омега-6, а втората в омега-3 мастни киселини). .

По този начин прекомерната консумация на линолова киселина може да причини симптоми на недостиг на EPA и DHA, ако диетата ни е бедна на тези ценни мастни киселини и тялото ни разчита на синтеза им в алфа линоленова киселина.

Според експертни оценки съотношението на омега-3 към омега-6 мастни киселини в храната на жителите на развитите западни страни сега е от порядъка на 1 до 24, докато когато човекът е живял като ловец и колекционер на плодове е бил от порядъка на 1 до 5.

Ако вземем под внимание, че човешкото тяло остава основно непроменено от праисторическите времена до наши дни, тогава този голям хранителен сътресение може да обясни епидемичните размери, които сега са приели сърдечни заболявания, рак, диабет и други дегенеративни - и не само - заболявания .

Разбира се, други хранителни сътресения също допринесоха в тази посока, ако не и повече: голямото увеличаване на консумацията на наситени мазнини, преработката на храната и по този начин ги лишават от жизненоважни компоненти (витамини, минерали, антиоксиданти и т.н.) и вертикално увеличаване на рафинираните въглехидрати (нишестета, прости захари), заедно с вертикално намаляване на фибрите.

За щастие за нашата страна, проблемът с прекомерната консумация на линолова киселина изглежда не съществува за по-голямата част от населението, поради широкото използване на петрол

масло, което съдържа предимно олеинова киселина (омега-9).

Обратно, маслото от семена, което се консумира широко в други западни страни (главно слънчогледово масло, царевично масло, соево масло), е много богато на линолова киселина. В допълнение, тези масла почти винаги се рафинират, което означава, че почти всичките им ценни компоненти са унищожени, а също така съдържат остатъци от химикалите, използвани при рафинирането.

В заключение, поради голямата дисперсия на линолова киселина в нашите хранителни източници, съчетана с широкото използване на зехтин, проблемите, както недостатъчният прием, така и прекомерната консумация изглежда не са често срещани у нас.

(За GLA, най-важната омега-6 мастна киселина, вижте по-долу, продукт ULTRA EPO 1500)

Обичайна употреба: Една капсула два пъти дневно.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук