Libytec Selitop 200mg 40 Disp.Tabs

Libytec Selitop 200mg 40 Disp.Tabs

Хранителна добавка със селен за добро здраве на щитовидната жлеза

код на продукта: 045345
скоро наличен продукт

Препоръчителна цена на дребно  28,80лв. (14,73€)

Libytec Selitop 200 mg хранителна добавка със селен за добро здраве на щитовидната жлеза 40 Disp.Tabs Минералният микроелемент селен е ключов хранителен елемент, необходим за осъществяването на важни биологични процеси в организма, като репродукци...  още

28,80лв. (14,73€)
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 5214001007004
ТЕГЛО: 18gr
Вижте също и продуктите в категориите:
Селен, Антиоксидантни съставки

Libytec Selitop 200 mg хранителна добавка със селен за добро здраве на щитовидната жлеза 40 Disp.Tabs

Минералният микроелемент селен е ключов хранителен елемент, необходим за осъществяването на важни биологични процеси в организма, като репродукция, синтез на хормони на щитовидната жлеза, синтез на ДНК, имунна адекватност и защита срещу възпаление и оксидативен стрес.

Приемът на селен, както и плазмените нива варират в зависимост от населението, състава на почвата и съдържанието на селен, вида и количеството храна. Храните, богати на селен, са бразилски шам фъстък, месо от животински органи, домашни птици, риба, млечни продукти, хляб и зърнени храни.

Селенът има антиоксидантно, имуномодулиращо и противовъзпалително действие и е основен елемент за синтеза и метаболизма на хормоните на щитовидната жлеза. Тези действия се осъществяват чрез селенови протеини, чийто ключов компонент е той.

Основните селенови протеини са глутатион пероксидаза (GPx), която поради своята антиоксидантна активност предпазва клетките на щитовидната жлеза от излишъка на H2O2, произведен по време на синтеза на хормоните на щитовидната жлеза и изчерпването на тироксин, което води до производството на метаболитно активния трийодтиронин.

Щитовидната жлеза е органът с най-високо съдържание на селен. Последните епидемиологични проучвания установиха, че ниските нива на селен в плазмата са свързани с по-висока честота на гуша, възли на щитовидната жлеза и имунно заболяване на щитовидната жлеза като болестта на Грейвс и тиреоидит на Хашимото. Следователно дефицитът на селен е рисков фактор за морфологични и функционални нарушения на щитовидната жлеза.

Прилагането на селен при пациенти с автоимунен тиреоидит (Hashimoto) със или без терапия с тироксин изглежда променя характерните възпалителни и имунни отговори на заболяването, както се вижда от намаляването на антитиреоидните антитела. Освен това приемът на селен може да подобри тонуса на щитовидната жлеза.

Добавянето на селен при лекувани еутиреоидни пациенти с болест на Грейвс и съпътстваща лека офталмология има ефект за подобряване на качеството на живот, намаляване на тежестта на очното заболяване и забавяне на неговото прогресиране и е включено в официалните насоки на Европейския съюз.

Ефектът на селена е очевиден и при бременност, където освен спадането на антителата се наблюдава забавяне на прогресията на заболяването, подобряване на ултразвуковия образ на щитовидната жлеза и намаляване на нейната честота след раждане, дисфункция на щитовидната жлеза и поява на постоянен хипотиреоидизъм.

Според резултатите от проучвания, проведени в Гърция, средният дневен прием на селен и неговата средна концентрация в серума са по-ниски от желаните граници.

Libytec Pharmaceutical, оценявайки предимствата на прилагането на селен и считайки, че той наистина е микроелемент от живота, днес пуска 2 уникални добавки за живот SELIMA и SELITOP със следните характеристики:

Органична форма на селен с висока абсорбция от червата.

Перорални диспергиращи се таблетки. Тази форма има по-бързо разпадане и по-висока абсорбция и предлага възможност за администриране без вода или друга течност дори на хора със затруднено преглъщане, подобрявайки съответствието.

Един дневен прием, независимо от храната.

Приятен вкус на лимон.

Липса на глутен и лактоза за избягване на непоносимост.

Възможност за адаптиране към нуждите на всеки пациент. SELIMA е подходяща за продължително лечение, докато SELITOP се прилага при автоимунни заболявания на щитовидната жлеза.

  • 1 таблетка дневно.
  • Приема се независимо от ястията.
  • Таблетката се разтваря в устата.

Противопоказания-Взаимодействия

Не се препоръчва употреба в случаи на известна свръхчувствителност към една или повече от съставките.

Предпазни мерки

  • Да се съхранява в оригиналната опаковка при стайна температура между 5°C и 25°C, на сухо място с влажност <50%.
  • Съхранявайте далеч от деца под три години, за да избегнете случайно поглъщане на продукта.
  • Избягвайте излагане на локални източници на топлина и слънчева светлина.
  • Не съхранявайте на влажни места (кухни или редки) и в близост до опасни вещества (опиум, бензин, ацетон, запалими вещества).
  • Срокът на годност се отнася за продукт, който е правилно съхраняван и в неотворена опаковка.

Съдържание на доза % RDI*
L-Selenomethionine 200 mcg 364

*% Препоръчителен дневен прием

Съставки-Помощни вещества

Подсладители: сорбитол, сукралоза. Дрожди, обогатени със селен (0,2%), селеноетионин, антикоагуланти: моноглицериди и диглицериди на мастни киселини, силиций, соли на мастни киселини на магнезий, кисели, ароматни.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук