Jalplast Cream Регенериращ крем с хиалуронова киселина 100g

Jalplast Cream Регенериращ крем с хиалуронова киселина 100g

код на продукта: 012537
миг наличност (на склад)

Препоръчителна цена на дребно  36,68лв. (18,76€)

Хиалуроновата киселина е основен компонент на извънклетъчния матрикс на човешката и животинската съединителна тъкан. Намира се във висока концентрация главно в тъканите, които растат или в тези, които се регенерират. Ролята му също е от решаващо з...  още

30,07лв. (15,38€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 8033661800872
Вижте също и продуктите в категориите:
При слънчево изгаряне, За изгаряния, рани и белези

Хиалуроновата киселина е основен компонент на извънклетъчния матрикс на човешката и животинската съединителна тъкан.

Намира се във висока концентрация главно в тъканите, които растат или в тези, които се регенерират. Ролята му също е от решаващо значение за заздравяването на рани.

Най-важният склад за хиалуронова киселина е кожата. Хиалуроновата киселина е гликозаминогликан, съставен от фибробласти, тромбоцити и кератиноцити след стимулиране от растежни фактори и цитокини. При хронични язви, които показват малка гранулация или дълбока некроза, усложнена от възпаление, хиалуроновата киселина се разгражда. Тази локална липса на хиалуронова киселина предотвратява гладката регенерация на съединителната тъкан и ангиогенезата.

Функции на хиалуроновата киселина

Хиалуроновата киселина е изключително хидрофилна молекула, свойство, което оправдава много от нейните биологични функции. На кожата това свойство е от съществено значение за регулиране на хидратацията на тъканите. Той също така пречи на клетъчната пролиферация и миграция.

При нормални обстоятелства хиалуроновата киселина се намесва на няколко нива:

- Играе роля в поддържането на структурата на извънклетъчния матрикс.

Улеснява движението на йони.

- Задържа вода.

- Допринася за клетъчната миграция.

В случай на язви, прилагането на екзогенна хиалуронова киселина ще поддържа язвата хидратирана и ще създаде висока концентрация на хиалуронова киселина на мястото на действие. Хиалуроновата киселина привлича възпалителни, мезенхимни и епителни клетки към язвата.

Jalplast е нов продукт, който съдържа хиалуронова киселина и играе специална роля във всеки един от етапите на лечебния процес.

-Във фаза 1 (коагулация и възпаление) хиалуроновата киселина насърчава образуването на фиброзна мрежа и миграцията на фагоцитите.

-Във фаза 2 (образуване на гранулационна тъкан) хиалуроновата киселина улеснява хемотаксиса и фагоцитната активност на макрофагите. -Във фаза 3 (формиране и ремоделиране на основата) хиалуроновата киселина насърчава неоангиогенезата и реконструкцията на извънклетъчния матрикс.

Той също така пречи на организацията и ориентацията на колагеновите влакна.

Ефективността на Jalplast се дължи на многото свойства, които упражнява върху различните слоеве на кожата.

Ролята на хиалуроновата киселина в заздравяването на рани

Изследвания върху животни и хора показват, че хиалуроновата киселина има благоприятен ефект върху оздравяването. При мишки е демонстрирано противовъзпалително действие при модели на остро и хронично възпаление. При хронични венозни язви приложението на хиалуронова киселина ускорява заздравяването. Той играе защитна роля срещу хистологични увреждания, причинени от свободни радикали и протеолитични ензими.

Хиалуроновата киселина играе различни роли при възпаление, насърчава началната фаза на възпаление, което е важно в процеса на заздравяване на рани. Взаимодейства с много медиатори на възпалението: IL1β, TNFα, IL8. В отговор на тези медиатори ендотелните клетки синтезират хиалуронова киселина, улеснявайки прикрепването на лимфоцитите към съдовата стена. В допълнение, хиалуроновата киселина може и по други начини да смекчи възпалителния отговор. Предотвратява увреждането, причинено от свободните радикали и има антиоксидантни свойства.

Венозни язви и хиалуронова киселина

Венозните язви представляват клас хронични язви, които заздравяват бавно. При тези язви, които заздравяват дълго, показват минимална гранулационна тъкан и са усложнени от възпаление, се наблюдава деполимеризация на мукополизахариди, главно хиалуронова киселина. Прилагането на хиалуронова киселина при тези язви стабилизира основата, привлича възпалителни, мезенхимни и епителни клетки. Освен това има антиексудативно, вазопротективно и фиброгенно действие.

В проучване при 50 пациенти с хронични венозни язви е оценен ефектът от превръзката с хиалуронова киселина. Язвената площ е статистически значимо намалена в сравнение с контролната група. Едновременно се наблюдава значително намаляване на еритема и отока. Забележителен резултат от проучването е намаляването на честотата и интензивността на болката.

Показания за употреба Употребата на Jalplast е показана за лечение на раздразнения и язви като: Остри язви - Разрези и ожулвания (химични или механични причини). -Места за премахване на растения. - Хирургически наранявания. Хронични язви - венозни и метаболитни язви. -Атонични язви (рани от залежаване) и белези. Изгаряния - първа и втора степен.

Jalpast се прилага в крем, гел, спрей и марля. Язвата трябва да се почисти старателно с физиологичен разтвор. Кватернерен амониев антисептик не трябва да се използва. Кремът и гелът се нанасят на тънък слой върху повърхността на язвата, 2 или повече пъти на ден. Приложението с марлянанасяйте - една или повече марли в зависимост от големината на язвата - 2 или повече пъти на ден. При дълбоки язви се препоръчва кремът да се използва върху язвата преди поставяне на марлята.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук