Natures Plus Glucosamine, Chondroitin Rx-Joint 60tabs

Natures Plus Glucosamine, Chondroitin Rx-Joint 60tabs

Хранителна добавка с глюкозамин и хондроитин за добро функциониране на ставите и хрущялите срещу възпаление на остеоартрит

код на продукта: 036390
Само три продукти са на разположение!

Препоръчителна цена на дребно  156,18лв. (79,89€)

Natures Plus Glucosamine, Chondroitin Rx-Joint Glucosamine & Chondroitin Диетична добавка за стави и хрущяли против възпаление на остеоартрит 60 таблетки Rx-Joint е целенасочена, специално разработена формула за подпомагане на смазването и функцио...  още

124,79лв. (63,83€)
При поръчка на този продукт получавате безплатна доставка
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 097467049208
Вижте също и продуктите в категориите:
За опорно-двигателния апарат, Противовъзпалителни добавки

Natures Plus Glucosamine, Chondroitin Rx-Joint Glucosamine & Chondroitin Диетична добавка за стави и хрущяли против възпаление на остеоартрит 60 таблетки

Rx-Joint е целенасочена, специално разработена формула за подпомагане на смазването и функционирането на ставите. Всяка порция осигурява 1000 mg чист глюкозамин сулфат и хондроитин сулфат, най-смилаемите форми на тези каталитични ставни хранителни вещества.

Тази мощна комбинация е направена още по-ефективна чрез буфериране на витамин С (ниска киселинност) и магнезиев глюконат, което е доказано в различни научни изследвания, че повишава ефективността на добавките с глюкозамин.

Glucosamine Chondroitin Rx-Joint, със системата Micro-Gel с удължено освобождаване, позволява естествено постепенно усвояване за максимална подкрепа на ставите.

Свойства на глюкозамина

Глюкозаминът (амино-монозахарид) е структурен компонент на колагена, който от своя страна е основният компонент на съединителната тъкан. Вид съединителна тъкан е и хрущялът, който се намира в ставите, сухожилията, носа и ушите. В ставите хрущялите образуват тънка, хлъзгава, мека, но много издръжлива облицовка, за да осигурят удобното движение на костите, без те да влизат в директен контакт и триене. Глюкозаминът допринася за устойчивостта, докато хондроитинът допринася за еластичността на хрущяла. Износването и разкъсването на хрущяла, независимо дали поради възраст, стари или скорошни наранявания или прекомерна употреба, причинява остеоартрит с промени в костите поради триене и възпаление и с възможни усложнения при други ставни заболявания, като ревматоиден артрит. Глюкозаминът, приеман като добавка, се усвоява почти напълно от тънките черва, достигайки до ставите спомага за поддържане структурата на хрущялите и тяхното по-добро функциониране. Изследванията показват, че глюкозаминът има антиоксидантни и вероятно противовъзпалителни свойства. Трябва да се отбележи обаче, че за да може хрущялът да се регенерира, трябва да работят хондроцитите, т.е. клетките, които произвеждат хрущял и са разпръснати в хрущяла. Ако остеоартритът е твърде напреднал и хондроцитите са унищожени, регенерацията на хрущяла е невъзможна. Глюкозаминът често се използва заедно с хондроитин или други съставки, които имат роля срещу остеоартрит, като витамин С, MSM, манган, алое вера и др. Според експериментално проучване комбинацията от глюкозамин и хондроитин дава по-добри резултати от глюкозамин или хондроитин сам. Две форми на глюкозамин са използвани най-много в клиничните проучвания и се счита, че дават най-добри резултати: глюкозамин сулфат и глюкозамин хидрохлорид.

Свойства на хондроитин

Хондроитин сулфат (хетерополизахарид) е един от основните компоненти на хрущяла, който играе ролята на "подложки" между костите на ставите, предотвратявайки тяхното триене. Хрущялът може да се износи поради възраст или тежко натоварване (напр. при постоянно вдигане на тежки предмети), което води до остеоартрит, състояние, което може да бъде много болезнено. Хондроитин сулфатът има важен превантивен и терапевтичен ефект срещу остеоартрит, като увеличава производството на хиалуронова киселина и блокира действието на ензимите, които причиняват разрушаването и дегенерацията на хрущяла.

Хондроитин сулфатът също изглежда има антиатеросклерозна активност, според проучвания. Други проучвания показват, че хондроитин сулфатът помага за заздравяването на счупени кости. Хондроитин сулфатът се счита за изключително безопасен.


Инструкции за употреба

Да се приема за предпочитане с храна.
Време за усвояване: По-малко от 1 час.


Дозировка

Възрастни: 2 таблетки дневно.


Противопоказания-Взаимодействия

При високи дози глюкозамин (над 1500 mg на ден) могат да се наблюдават странични ефекти като гадене, киселини и главоболие.

Не трябва да се приема от бременни и кърмещи жени.

Да се избягва от хора с диабет и хипертония.


Предпазни мерки

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от слънчева светлина.

№ Запознаване EOF: 4753/16-01-2020. Номерът на уведомлението не замества разрешението за търговия от EOF. Този продукт не подлежи на процес на лицензиране.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук