Now Foods Biotin Участва в редица метаболитни реакции 10mg 120caps

Now Foods Biotin Участва в редица метаболитни реакции 10mg 120caps

код на продукта: 032163
миг наличност (на склад)
Now

Препоръчителна цена на дребно  124,44лв. (63,65€)

Now Foods Biotin Участва в множество метаболитни реакции 10 mg 120 капсули Биотин (В7) е водоразтворим витамин, необходим за нормалния растеж и функциониране на организма. Биотинът, като витамин от витамин В комплекс, помага за поддържането подред...  още

80,76лв. (41,31€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 733739004796

Now Foods Biotin Участва в множество метаболитни реакции 10 mg 120 капсули

Биотин (В7) е водоразтворим витамин, необходим за нормалния растеж и функциониране на организма. Биотинът, като витамин от витамин В комплекс, помага за поддържането подреден функция на имунната система, като същевременно играе каталитична роля в метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините, предназначени за производство на енергия.

Витаминът B7 участва в редица метаболитни реакции като синтез на мастни киселини, глюконеогенеза, метаболизъм на левцин и o метаболизъм на аминокиселини разклонена верига.

Действието на биотина се дължи на способността му да свързва и транспортира въглероден диоксид, който се използва като субстрат за много реакции на синтез.

Дефицит или дефицит на биотин, макар и изключително рядък, може да засегне кожата и косата (себореен дерматит, обрив, суха кожа, алопеция), но също така може да причини неврологични нарушения, изтощение, мускулни болки, анорексия и гадене.

Въпреки това, Консумацията на сурови яйца за дълги периоди от време може причиняват дефицит на биотин, тъй като се свързва с авидин. Авидинът е протеин в суровия яйчен белтък, който образува стабилен комплекс с биотин и се свързва с него. По този начин може да се създаде изкуствен дефицит на витамини.

Забележка: Биотинът се произвежда от чревния микробиом, популацията от бактерии, които обикновено живеят в червата на човека. Дефицитът на биотин може да бъде причинен от всички заболявания, които нарушават баланса на чревната флора. Използването на добавки обаче се преценява за всеки отделен случай, под наблюдението на лекуващия лекар.

Приемайте по 1 капсула дневно по време на хранене.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук