Vazyme Ag SARS CoV-2 Covid 19 Rapid Self Test 20 Tests

Vazyme Ag SARS CoV-2 Covid 19 Rapid Self Test 20 Tests

Тест за откриване на SARS-Cov-2 антиген в проби от орофарингеален или назофарингеален тампон

код на продукта: 049518
скоро наличен продукт

Препоръчителна цена на дребно  97,75лв. (50,00€)

Vazyme Ag SARS CoV-2 Covid 19 Бърз тест за самотест за откриване на SARS-Cov-2 антиген в проби от орофарингеален или назофарингеален тампон 20 теста Бързият антигенен тест SARS-CoV-2 е предназначен за качествено откриване на SARS-CoV-2 антиген в п...  още

82,77лв. (42,34€)
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 6973315730068
Вижте също продукти в тази категория:
Covid Self-Test

Vazyme Ag SARS CoV-2 Covid 19 Бърз тест за самотест за откриване на SARS-Cov-2 антиген в проби от орофарингеален или назофарингеален тампон 20 теста

Бързият антигенен тест SARS-CoV-2 е предназначен за качествено откриване на SARS-CoV-2 антиген в проби от орофарингеален и назофарингеален тампон in vitro.


SARS-CoV-2 е β-коронавирус, чиито частици са кръгли или елипсовидни, често плеоморфни, около 60–140 nm в диаметър, очевидно различни по генетични характеристики от SARS-CoV и MERS-CoV. Основните клинични прояви включват висока температура, умора и други системни симптоми, придружени от суха кашлица, задух и др., които могат бързо да прогресират до тежка пневмония, дихателна недостатъчност, остър респираторен дистрес синдром, септичен шок, полиорганна недостатъчност, тежка киселинна недостатъчност. нарушение на алкалния метаболизъм и дори може да доведе до животозастрашаващ ефект. SARS-CoV-2 се предава главно чрез респираторни капчици (кихане, кашляне и др.) и чрез контакт (докосване на ноздрите с ръка в контакт с вируса, търкане на очите и др.).

SARS-CoV-2 е чувствителен към UV светлина и топлина и може да бъде ефективно инактивиран при 56 °C за 30 минути или с липидни разтворители като етилов етер, 75% етанол, хлорсъдържащ дезинфектант, пероксиоцетна киселина и хлороформ.


Бързият антигенен тест за SARS-CoV-2 използва имуностранна хроматографска технология за качествено откриване на антиген. Колоидни златни частици, белязани с „анти-SARS-CoV-2 антитяло“, бяха прикрепени към съединителната подложка. „Анти-SARS-CoV-2 антитяло 2“ беше фиксирано към „Т“ тестовата линия на нитроцелулозната мембрана. GoG анти-миши IgG е прикрепен към контролната "C" лента на нитроцелулозната мембрана. Когато концентрацията на SARS-CoV-2 в пробата е по-висока от минималната граница на откриване, тя се свързва с „антитялото 1-SARS-CoV-2“, белязано с колоидни златни частици, за да образува съединение. Той мигрира през мембраната чрез капилярно действие върху тестовата линия, където се улавя от „анти-SARS-CoV-2 антитяло 2, образувайки“ Au-Anti-SARS-CoV-2 антитяло 1-(SARS-CoV-2) -Anti-SARS -CoV-2 антитяло 2". Тези съединения произвеждат цвят, в резултат на което тестът е положителен за антигени. "Anti-SARS-CoV-2 антитяло 1" с колоидни златни частици се свързва с IgG Anti- Мишка коза и произвежда цвят за контролна линия „C“. Когато концентрацията на SARS-CoV-2 в пробата е под минималната граница на откриване или в пробата няма SARS-CoV-2, съединенията произвеждат цвят само за контрол линия "C".

Комплект части
Тип касета:

Тестово устройство: анти-SARS-CoV-2 мише моноклонално антитяло, анти-мише IgG поликлонално антитяло, нитроцелулозна мембрана.
Разтвор за екстракция: Фосфатен буфер (0,01 М, pH 7,4 ± 0,2)
Изпускателната тръба
Ръководство

1. Събиране на проби
Вземане на проби от орофарингеален тампон:
Пациентът трябва да повдигне леко главата си нагоре, да отвори широко устата си и да издаде звук „А-а-а“, за да се разкрият и двете фарингеални сливици. Тампонът за еднократна употреба трябва да се използва върху основата на езика. Разтрийте двете фарингеални сливици напред-назад с малко сила поне три пъти и след това разтрийте задната фарингеална стена нагоре и надолу поне три пъти.

Вземане на назофарингеален тампон:
Внимателно хванете главата на пациента с едната ръка, вкарайте тампона в ноздрата и бавно вкарайте дълбоко в долната част на носния проход. Когато горната част на тампона достигне задната стена на назофарингеалната кухина, внимателно го завъртете веднъж и след това бавно извадете тампона.

2. Запазете пробата
След обработка пробите могат да се съхраняват при стайна температура (15-30°C) до 24 часа, при 2-8°C до 72 часа и при -20°C до 36 месеца. Пробите могат да се замразяват и размразяват до три пъти.

Процес на анализ
Когато използвате реагента, работете стриктно според ръководството, за да гарантирате точността на резултатите.

Бележки:
1. Пресните проби се третират с разтвора за екстракция възможно най-скоро, но не по-късно от 1 час след събирането.
2. По време на теста тестовото устройство, пробата и инструментът трябва да са на стайна температура (15~30°C).

Тълкуване на резултатите от теста
Отрицателна
В областта на контролната линия "C" се появява червена линия. В областта на тестовата линия "Т" не се появява линия. Отрицателен резултат показва, че съдържанието на антиген на SARS-CoV-2 в пробата е под границата на откриване или че антиген не присъства.

Положителен
Появява се червена линия в областта на контролната линия "C" и червена линия в областта на тестовата линия

"T".
Положителният резултат показва, че съдържанието на антиген SARS-CoV-2 в пробата е по-високо от границата на откриване.

невалиден
Ако в областта на контролната линия "C" не се появи червена линия, тестът ще се счита за невалиден. The
невалиден резултат показва, че процедурата не е извършена правилно или че тестовото устройство е остаряло или невалидно. В този случай трябва да се прочете внимателно. Ако проблемът продължава, незабавно спрете да използвате тестовия комплект от тази партида и се свържете с вашия местен дистрибутор.

Забележка: Цветът на тестовата линия ще варира в зависимост от различните проби. Въпреки това, независимо от цвета на линията, тестът ще бъде положителен, ако се извърши в рамките на определеното време за откриване.

Ограничения
1. Бързият антигенен тест SARS-CoV-2 е предназначен само за in vitro диагностична употреба. Тестът трябва да се използва за откриване на антиген SARS-CoV-2 само с проби от орофарингеален и назофарингеален тампон.
2. Този комплект за тестване може да се използва само за качествено откриване на антигени на SARS-CoV-2, но не може да определи количеството на антигени на SARS-CoV-2 в пробите.
3. Ако тестът е отрицателен и клиничните симптоми продължават, се препоръчва вземането на проби да се повтори или да се използват други методи. Отрицателният резултат не може да изключи възможността за излагане или заразяване със SARS-CoV-2 по всяко време.
4. Резултатите от тестовото устройство са само за медицинска справка и не трябва да се използват като единствена основа за клинична диагноза. Клиничното лечение на пациентите трябва да се разглежда като цяло във връзка с техните симптоми, медицинска история, други лабораторни тестове, отговор на лечението и др.
6. Анализ на възможността за фалшиви отрицателни резултати:
Неправилно събиране, транспортиране и обработка на проби, нисък вирусен титър в пробата, липса на свежа проба или замразяване и размразяване на пробата може да доведе до фалшиво отрицателни резултати.

Съхранение и стабилност на реагентите

Съхранявайте комплекта при 2-30°C / 36-86°F, далеч от пряка слънчева светлина. Комплектът е валиден 12 месеца. Не замразявайте комплекта. Тестовото устройство трябва да се използва в рамките на 60 минути след отваряне на фолиото. За дата на производство и срок на годност вижте етикета на продукта.

Подготовка на проби
1. Извадете изпускателна тръба от комплекта преди тестване
2. Етикетирайте изпускателната тръба или напишете номера на пробата върху нея.
3. Поставете етикетираната повърхностна епруветка за извличане на проби в определената зона на работната зона.
4. Добавете 10 капки разтвор за екстракция към епруветката с пробата.
5. Потопете горната част на тампона в разтвора за екстракция в епруветката и завъртете тампона около стената на епруветката с пробата за около 10 секунди или 10 пъти, за да разтворите пробата възможно най-добре.
6. Натиснете края на тампона към вътрешната стена на епруветката, за да запазите възможно най-много течност в епруветката, извадете и изхвърлете тампона.
7. Затегнете капачката на тубата и изчакайте.

Обработка на проби
1. Преди обработка, тестовото устройство и пробата се изваждат от склада и се уравновесяват при стайна температура (15-30 ° C)
2. Отрежете опаковката от фолио, отстранете тестовото устройство и го поставете хоризонтално върху тестовата маса.
3. Обърнете епруветката с пробата вертикално (епруветката за изхвърляне с обработената проба), добавете 2 капки вертикално в ямката за пробата на тестера.
4. Резултатите от теста трябва да се интерпретират в рамките на 15 до 20 минути. Те ще се считат за невалидни, ако останат повече от 30 минути.

Тълкуване на резултатите от теста
Отрицателна
В областта на контролната линия "C" се появява червена линия. В областта на тестовата линия "Т" не се появява линия. Отрицателен резултат показва, че съдържанието на антиген на SARS-CoV-2 в пробата е под границата на откриване или че антиген не присъства.

Положителен
Появява се червена линия в областта на контролната линия "C" и червена линия в областта на тестовата линия "T".
Положителният резултат показва, че съдържанието на антиген SARS-CoV-2 в пробата е по-високо от границата на откриване.

невалиден
Ако в областта на контролната линия "C" не се появи червена линия, тестът ще се счита за невалиден. The
невалиден резултат показва, че процедурата не е извършена правилно или че тестовото устройство е остаряло или невалидно. В този случай трябва да се прочете внимателно. Ако проблемът продължава, незабавно спрете да използвате тестовия комплект от тази партида и се свържете с вашия местен дистрибутор.

Забележка: Цветът на тестовата линия ще варира в зависимост от различните проби. Въпреки това, независимо от цвета на линията, тестът ще бъде положителен, ако се извърши в рамките на определеното време за откриване.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук