Скраб за устни: Съвети за естествени резултати!

 04/07/2023 3m, 30s

Грижата за лицето е един от най-основните навици на хората, а красивото и сияйно лице със здрава кожа със сигурност е това, което всеки иска. Разбира се, правилното и щателно обгрижване включва няколко стъпки, някои от които се следват стъпка по стъпка, а други са по-малко утвърдени и мнозина могат да ги пропуснат от рутината, която са възприели.

Така че почистването на лицето, правилната рутина за грижа за лицето и продуктите, които трябва да се използват, определено са сред най-основните и популярни стъпки, както и грижата за определени зони на лицето, например зоната около очите, която се нуждае от различна процедура при поставянето на продукти или масаж, или зоната на устните.

Друга област, която е ключов момент в грижата за лицето, но която е процес, който някои хора пропускат, докато други го включват в ежедневната или седмичната си рутина, е грижата за устните и по-специално ексфолирането на устните.

Ексфолирането на устните се счита и е ключов момент в правилната и цялостна рутинна грижа за лицето, тъй като допринася като цяло за красиво и най-вече цялостно обгрижвано лице.

Ексфолирането на устните е също така идеално решение, от което се нуждае и иска както кожата, така и устните, особено в периодите на промяна на температурите.

 

Но какво представлява ексфолирането на устните?

Ексфолирането на тялото, лицето и кожата като цяло е важен елемент от грижата, който се приема от всички и се препоръчва за цялостна грижа. Затова и в областта на устните ексфолирането е съществена стъпка. Чрез ексфолирането на устните се отстраняват мъртвите клетки, които се намират във външния слой на устните.

Процесът на ексфолиране се извършва с нежно изтъркване чрез специални продукти, предлагани на пазара, или с ексфолиращи продукти, които човек може да създаде сам.

Ексфолирането на устните, освен че подобрява кръвообращението и видимо омекотява устните, разнообразява доста естетически резултата, тъй като те стават по-сочни и привлекателни, а понякога може да се създаде и ефект на плътност поради притока на кръв, предизвикан по време на ексфолирането .

Също така ексфолирането на устните спомага за това те да не се лющят лесно и по този начин кожата става по-устойчива. Разбира се, това е и начин да се намали сухотата на устните.

 

Как се прави ексфолиация на устните?

Пилингът на устните трябва да се направи на устните, от които е свален гримът. В идеалния случай преди това трябва да се направи малко овлажняване, а ексфолиращият продукт да се нанесе с кръгови движения и след това да се изплакне с вода.

Също така е важно да продължите процеса, като след ексфолирането на устните и премахването на мъртвите клетки трябва да овлажните устните си с продукт. Също така е още по-ефективно, ако сте направили ексфолирането, да нанасяте достатъчно количество овлажняващ продукт през цялата нощ върху устните и, разбира се, преди гримиране, ако ексфолирането е направено преди това.

Важно е обаче да спазвате предложената схема за честота на извършване на ексфолирането. Така че ексфолирането на устните, както и всяко друго ексфолиране, трябва да се прави разумно и не повече от веднъж седмично, тъй като е възможно да предизвика раздразнение.

 

Пилинг на устните у дома

На пазара има много различни продукти за постигане на най-добри резултати при ексфолирането на устните, но можете лесно и ефективно да ексфолирате устните си у дома с продукти, които са налични в домашната ви кухня.

И така, пилингът на устните може да се направи с комбинация от продукти, като напр:

  1. Със захар и зехтин, като се комбинира малко количество захар и малко количество зехтин и се смесят съставките, лесно може да се създаде ексфолираща смес за устните и цялото тяло. Разбира се, трябва да се контролира триенето, както и количеството, за да няма дразнене.
  2. Друга смес за ексфолиране на устните с естествени съставки е смесването на мед със захар. По този начин човек лесно може да постигне перфектна смес, която да ексфолира устните и да има перфектен резултат, който също така да предизвиква овлажняване.
  3. И накрая, можете да използвате сода за хляб с малко вода, докато стане еднородна смес, и да я използвате като овлажнител за устни. След това, освен че трябва да изплакнете добре, трябва да нанесете и овлажняващ крем, тъй като содата за хляб изобщо не помага за овлажняването.

Препоръчани статии