5 причини да използвате презерватив

 30/04/2024 1m, 48s

Използването на презерватив е от голямо значение за всеки от нас, тъй като предотвратява не само нежелана бременност, но и различни полово предавани болести. В следващата статия ще бъдат споменати 5 причини да използвате презерватив.

5 важни причини да използвате презерватив

Както бе споменато във въведението, използването на презерватив е много важно поради няколко причини. Ето пет основни причини, поради които използването на презервативи е отделна практика в съвременното общество.

1. Това е единственият начин за предпазване от болести, предавани по полов път

Презервативите са единственият начин да се предотврати предаването на полово предавани болести по време на секс, според експерти.

2. Презервативите (обикновено) нямат странични ефекти

Повечето хора могат да използват презервативи без притеснение, тъй като използването им няма странични ефекти. Рядко латексовите презервативи могат да причинят дразнене при хора с алергии или чувствителност към латекс.

Въпреки това, ако сте алергични към латекс, не се страхувайте! Можете да опитате да смените марката или да използвате пластмасови презервативи. Презервативите, изработени от мека пластмаса, като полиуретан, полиизопрен и нитрил, не съдържат латекс.

3. Те наистина могат да подобрят сексуалното удоволствие!

Можете да се сетите за нещо просто, но възможно: ако се притеснявате да не заразите или да не предадете ППБ или да забременеете, сексът става значително по-малко приятен. В крайна сметка стресът е основният фактор, който намалява сексуалното удоволствие. Използвайки презерватив, ще мислите само за това да се насладите на момента.

Освен това в наши дни на пазара се предлагат презервативи с нови добавки като ръбове, точки или забавящ гел за максимално удоволствие.

4. Те дори могат да намалят риска от други инфекции

Склонни ли сте към бактериална вагиноза? Изследванията показват, че използването на презерватив по време на секс може да намали риска от развитие на бактериална вагиноза.

По-конкретно, спермата може да наруши pH на вагината, което затруднява оцеляването на “добрите” бактерии, борещи се с инфекциите. Презервативите улавят сперматозоидите, които нарушават pH, като по този начин позволяват pH на вагината да продължи да бъде в баланс.

5. По-голяма продължителност на насладата

Презервативите, по своята същност, но също и някои, които имат забавител, могат ефективно да помогнат за предотвратяване на преждевременната еякулация на мъжа, предлагайки допълнително удоволствие и удовлетворение.

Препоръчани статии