Козе мляко за бебета: какви са ползите от него?

 22/04/2024 3m, 5s

През последните години все повече се наблюдава посока от страна на родителите към алтернативни начини за хранене на бебета. На практика това означава, че родителите използват други видове мляко за хранене на бебето си, освен кравето мляко, което е най-масовото.

През последните години козето мляко за бебета навлиза все повече сред много родители, тъй като съдържа хранителни вещества и съставки, които спомагат за здравословното развитие на бебето.

В нашата статия по-долу ще обсъдим козе мляко за бебета, ползите от него, възможните странични ефекти и най-добрите формули за козе мляко за вашето бебе.

 

Козе мляко за бебета: какви са ползите от него?

Козето бебешко мляко осигурява няколко предимства за бебето. Някои от тях засягат:

хранителни вещества

Козето мляко има по-високи нива на протеин в сравнение с други подобни храни за кърмачета и също така е с по-високо съдържание на протеин от човешкото мляко. Освен това козето мляко съдържа минерали като:

  • Натрий
  • калий
  • калций
  • Фосфор

В допълнение, проучванията показват, че козето мляко е добър източник на витамини В1 и А.

Екзема и рефлукс

Ако погледнем козето мляко, изследванията показват, че то може да помогне за намаляване на тежестта на екзема или рефлукс при кърмачета, но са необходими допълнителни изследвания за тези непосредствени ползи.

Други здравословни проблеми

Даването на козе мляко на бебетата може да намали риска от запек, диабет и рак.

 

Козе мляко и краве мляко: кое да избера за моето бебе?

Много родители се чудят дали си струва да се придържат към краве мляко за бебето си или да преминат към козе мляко. Разликите – и приликите – между козето и кравето мляко са следните:

Козето мляко има повече протеини и мазнини в сравнение с кравето мляко.
Козето мляко съдържа лактоза точно като кравето мляко. Ето защо, ако детето ви има непоносимост към лактоза, може да помислите за растително мляко, което не съдържа лактоза.
Фактът, че протеинът на козето мляко е подобен по структура на кравето мляко, означава, че и двете могат да причинят алергични реакции на вашето дете.

Има ли някакви странични ефекти от използването на козе мляко върху моето бебе?

Като цяло козето мляко се счита за безопасна алтернатива на кравето мляко, но само когато се спазва правилното време за въвеждането му на вашето бебе. Формулите на основата на козе мляко са безопасни от раждането за вашето бебе.

Въпреки това, даването на бебешко мляко на прах може да причини проблеми като алергични реакции, чревни проблеми и затруднено храносмилане.

 

Мога ли да давам натурално козе мляко на бебето си?

Известно е, че формулите на базата на козе мляко са безопасни от раждането, но прясното козе мляко трябва да се избягва напълно през първите 12 месеца от живота на вашето мъниче, както препоръчват експерти.

Това е така, защото козето мляко само по себе си не осигурява достатъчно хранителни вещества за кърмачетата. Освен това се свързва със сериозни последици за здравето и развитието, ако се консумира като алтернатива на формулата за кърмачета или кърмата.

Тези недостатъци в естественото козе мляко за бебета могат да причинят следните проблеми:

  • Хипонатриемия
  • Мегалобластна анемия
  • Алергични реакции
  • Инфекции и сепсис

 

Кое е най-доброто козе мляко на прах за бебета?

Ако желаете да опитате козе мляко върху вашето бебе, можете да намерите в нашата онлайн аптека най-доброто козе мляко за бебета, което безопасно отговаря на нуждите на вашето бебе.

Frisolac 1 козе мляко на прах за бебета от 0 до 6 месеца 400гр
Frisolac 1 козе мляко на прах за бебета от 0 до 6 месеца 400гр

Козе мляко на прах за бебета 0-6 месеца

 

Frisomel 2 Козе мляко на прах за бебета от 6 до 12 месеца 400гр
Frisomel 2 Козе мляко на прах за бебета от 6 до 12 месеца 400гр

Козе мляко на прах за бебета от 6 до 12 месеца

 

Capricare 3 Goat Milk 12-36m 400g
Capricare 3 Goat Milk 12-36m 400g

3-та детска възраст Козе мляко на прах до 36 месеца

Препоръчани статии