Продукти с маслина върху кожата на лицето: какви са ползите от тях?

 26/03/2024 2m, 48s

Маслините и зехтинът, както е известно, имат богата хранителна стойност, много ползи за тялото и здравето ни. Но освен това, те имат множество ползи за кожата, както на лицето, така и на тялото. По този начин маслината допринася еднакво положително за красотата и предлага полезни ползи, които спадат както към здравето, така и към разкрасяването за всички възрасти и всички полове.

 

Стойността на маслините върху кожата

Много пъти маслината е характеризирана като “естествено лекарство”, като се иска да се подчертаят всички полезни свойства, които притежава. По-конкретно, маслините и зехтинът са богат източник на:

Поради тази причина маслината и нейните производни се използват системно в козметологията.

 

Но как се използва маслината върху кожата?

Как се използват маслини, листа и зехтин в козметологията и особено в косата:

  • В козметологията се използват главно плодовете и листата на маслината, поради засиления им антиоксидантен и овлажняващ ефект.
  • Известно е, че маслината е богата на витамин Е, така че доказано предпазва скалпа и косата от ежедневни увреждания.
  • Високите проценти на витамин Е действат противовъзпалително, като по този начин предотвратяват появата на пърхот. Благодарение на полезните свойства на маслините и техните производни, те балансират скалпа, укрепват и съживяват косата.
  • В допълнение, витамините А и Е предпазват кератина, най-основния компонент на косата, и поддържат косата блестяща и здрава.

Уникалните свойства на зехтина

В допълнение, зехтинът, поради своите свойства, е перфектна съставка за мекота, подхранване и хидратация на кожата. Съставките му помагат за заздравяването на кожата, като същевременно я оставят гладка. Освен това съставките му могат да поддържат естествената влажност на кожата, докато антиоксидантните му свойства предпазват от преждевременно стареене.

И накрая, зехтинът има способността поради своите антиоксидантни свойства да предпазва кожата от преждевременно стареене, тъй като стимулира производството на колаген, повишавайки нейната стегнатост.

 

Продукти за грижа за кожата на маслинова основа

Тъй като анализирахме полезните свойства на маслините и как те насърчават здравето на кожата, намаляват тъпотата, дехидратацията и стареенето на кожата и кожата, нека видим някои продукти, които лесно можете да намерите на пазара, които съдържат всички свойства на маслините и нейните производни. .

  1. Macrovita Beauty Peel Off Mask: Дълбоко почиства и ревитализира кожата, премахва мъртвите клетки и петна и изглажда бръчките, оставяйки кожата блестяща и кадифена.
  2. Sostar Skinolia Face & Eye Serum Schinelia Anti-Wrinkle Face & Eye Serum with Chios Mastic & Organic Olive Oil: това е интензивен серум за лице против стареене с масло от мастика, вода от мастика и органичен зехтин. Зехтинът се бори със свободните радикали, които са отговорни за преждевременното стареене на кожата, като същевременно е идеален и за мазна кожа.
  3. Macrovita Anti-Ageing & Lifting Serum: е за всички типове кожа, има богати хидратиращи, против стареене и деконструктивни съставки.
  4. Sostar Skinolia Хидратиращ дневен крем с Хиос мастика и органичен зехтин: Хидратиращ дневен крем, подходящ за всички типове кожа. Съставките му овлажняват и защитават кожата. Зехтинът се бори със свободните радикали, които са отговорни за преждевременното стареене на кожата.
  5. Зехтин Macrovita с витамини E + C + F: има уникално антиоксидантно, против бръчки и овлажняващо действие и се противопоставя на факторите, причиняващи стареене, така че използвайки го ежедневно, вие се наслаждавате на идеалната грижа за лицето и косата.

И така, вече сте наясно с всички полезни свойства на зехтина за красота, кожа и младост. Използването на продукти с естествени съставки определено е допълнителна тайна за красота! Какво казваш;

Препоръчани статии