3 причини да вземете околоочен крем с ретинол

 27/03/2024 4m, 37s

Грижата за кожата е неизменна част от нашето ежедневие, тъй като годините минават, зоната около очите е чувствителна и изключително важна точка, която често се нуждае от специални грижи, тъй като именно в зоната, където кожата е тънка и чувствителна, докато честият проблем това са фините линии и бръчки, които се появяват. Поради тази причина околоочните кремове са специално създадени да предложат хидратация, подхранване и защита на взискателната зона около очите.

Следователно ежедневната рутинна грижа трябва, разбира се, да включва без изключение специални кремове за очи, които отговарят на нуждите на всяка възраст и тип кожа. Сега е установено, че кремовете за очи, съдържащи ретинол, са особено ефективни в зоната около очите и действат директно и дълбоко върху кожата, като по този начин осигуряват видими резултати за много кратък период от време.

Какво е ретинол?

Ретинолът е форма на витамин А, която редовно се използва в продукти за грижа за кожата. Доказано е, че е мощен агент против бръчки, който променя външния вид на повърхността на кожата при употреба. Ретинолът е мощна съставка, която подобрява появата на фини линии и бръчки, като същевременно спомага за стимулиране на производството на колаген, което от своя страна спомага за стегната кожа и намалява признаците на стареене.

 

Какви са предимствата на ретинола в очите?

С времето кожата, особено около очите, се нуждае от него. допълнително и може би по-специално лечение, тъй като там изтъняването на кожата и появата на бръчки, отоци и възрастта са по-очевидни. Когато ретинолът се нанесе върху кожата, той се превръща в ретиноева киселина, която е по-активна форма на витамин А. Така той прониква дълбоко в кожата и действа ефективно. Някои от основните предимства на ретинола в очите са следните:

  • Тъй като ретинолът подпомага и засилва производството на колаген, кожата незабавно става по-еластична, като по този начин моментално намалява фините линии или бръчки около очите. Така резултатът е по-стегната, по-гладка и по-млада кожа в зоната около очите.
  • Ретинолът увеличава обновяването на клетките, старите се отделят и се произвеждат нови, така че кожата е по-ярка, по-стегната и по този начин.
  • Разбира се, с околоочни кремове, които съдържат ретинол, има намаляване на тъмните петна, луничките и хиперпигментацията.
  • Околоочен крем с ретинол, който се използва и студен, помага и действа ефективно срещу подпухналостта под очите, което прави зоната да изглежда особено уморена и уморена.

 

Как избирате правилния крем за очи с ретинол?

Има много опции на пазара, за да намерите правилния крем за очи с ретинол за вас. Важно е да изберете околоочен крем с високо съдържание на ретинол, но винаги като вземете предвид нуждите на вашата кожа въз основа на типа кожа, възрастта и колко проблемна е зоната около очите.

Разбира се, можете също да се консултирате с вашите експерти по красота или дерматолог, за да получите най-подходящите насоки за вашите нужди.

Ето защо, за да изберете правилния крем за очи с ретинол, не забравяйте следното:

  • Определете нуждите на вашата зона около очите. Запитайте се дали искате да се справите с бръчки, торбички, тъмни кръгове или други проблеми.
  • Изберете продукти, които съдържат допълнителни овлажняващи съставки като хиалуронова киселина, глицерин и пептиди за повишаване на хидратацията заедно с ретинол.
  • Прочетете оценки и отзиви от други потребители, за да получите представа за ефективността на продукта.
  • Поискайте мостри от продукти, за да проверите как реагира кожата ви.
  • Консултирайте се с вашия дерматолог за персонализиран съвет.

 

Каква е правилната употреба на ретинол?

Ретинолът трябва да се използва интензивно, за да се получат незабавни видими резултати. Но внимавайте, през целия период на употреба трябва да носите слънцезащита през деня. Свръхчувствителността на ретинола към ултравиолетовото лъчение прави употребата му през деня забранена (независимо от метеорологичните условия) и поради тази причина се среща само в продуктите за нощна грижа, в много добре защитени опаковки.

Инструкциите за правилното използване на ретинол се отнасят до:

  • Започнете бавно: Когато използвате продукти с ретинол за първи път, започнете с по-ниски концентрации и постепенно увеличавайте честотата и концентрацията с течение на времето.
  • Нанесете върху чиста кожа: Нанесете продукти с ретинол върху чиста, суха кожа преди други продукти за грижа за кожата.
  • Използвайте вечер: Ретинолът обикновено се използва вечер, тъй като може да бъде чувствителен към слънцето.
  • Използвайте слънцезащитни продукти: нанасяйте слънцезащитни продукти през деня, особено когато използвате продукти с ретинол. Ретинолът може да направи кожата чувствителна към слънцето.
  • Монитор за раздразнения: Ако изпитвате раздразнение, зачервяване или сухота, може да се наложи да намалите честотата на употреба или да изберете продукти с по-ниски концентрации на ретинол.
  • Избягвайте зоната около очите: Ретинолът може да бъде твърде силен за деликатната зона около очите, така че избягвайте прилагането близо до тази област.

 

Кой е най-добрият крем за очи с ретинол?

По-долу ще видим най-продаваните кремове за очи с ретинол, така че можете да изберете най-добрия за вас:

  1. Neutrogena Anti-Age Retinol Boost Eye Cream: съдържа чист ретинол и ефективно се бори с видимите признаци на стареене и подобрява външния вид на кожата около деликатната зона около очите. Видимо намалява фините линии и упоритите пачи крак, като същевременно подхранва, изглажда и озарява кожата.
  2. Youth Lab Retinol Reboot Eye Serum: е мощен, регенеративен серум, който намалява линиите, бръчките и пачия крак, стяга и хидратира, изсветлявайки цялата област около очите – включително клепачите – с 360° нанасяне на състава.
  3. La Roche-Posay Redermic Retinol Eyes: Бръчките са изгладени, тъй като има лифтинг ефект. Тъмните кръгове видимо избледняват. Зоната около очите изглежда отпочинала, погледът свеж и светъл.

 

😍Намерете своя любим околоочен крем с ретинол, прилагайте систематично и вижте ползите от използването на ретинол, с незабавни видими резултати!

Препоръчани статии