Околоочни кремове за тъмни кръгове: Отключете техните тайни

 02/04/2024 5m, 14s

Тъмните кръгове са честа тема, която вълнува мнозина! Без значение каква рутинна грижа за лицето можете да следвате, тъмните кръгове могат да бъдат изпъкнали или да се появят на всяка възраст. Как се създават тъмните кръгове и защо и какво помага за тяхното лечение? Нека разгледаме заедно по-подробно някои от горните въпроси по-нататък в статията.

Какво представляват тъмните кръгове?

Както е научно документирано, тъмните кръгове се появяват, когато тялото не получава достатъчно кислород или течност, така че кръвта тече по-бавно и резултатът е, че петното по кожата има по-тъмен цвят. Тези кръвоносни съдове се виждат през тънката, почти прозрачна кожа под очите.

По този начин тъмните кръгове са обезцветявания, които се появяват на горния и/или долния клепач и имат по-интензивен цвят, като тъмно лилаво, синьо или кафяво. Тъмните кръгове, тъй като са видими на лицето, влияят на вида на човека и го правят да изглежда по-уморен или дори придават по-загрижен и уморен вид.

Понякога могат да се създадат така наречените „торбички под очите“, където тъмните кръгове заедно с раздразнената или подута зона под очите създават по-интензивен вид на тъмните кръгове, тъй като кожата под очите е много тънка и чувствителна, което прави видимите ефекти на тъмните кръгове доста интензивни.

 

Защо имам тъмни кръгове?

Може да има много причини, поради които някой може да изпита тъмни кръгове в областта на очите, най-често срещаните според експертите са основно следните:

  1. Наследствеността играе много важна роля за появата или не на тъмните кръгове, тъй като наследствената предразположеност остава силна страна, където увеличава възможността за поява на тъмни кръгове или може решаващо да повлияе на появата им дори в млада възраст.
  2. Наблюдавано е при някои жени с фоточувствителни очи, че сълзите, които са кисели, могат да предизвикат реакция поради слънчева светлина и да доведат до фотодерматит, промяна на цвета под очите, нещо като “перце” на окото.
  3. Както вече споменахме, кожата под очите е много тънка и постоянното триене създава зачервяване и постинфламаторна хиперпигментация при хора с чести алергии.

 

Какво причинява тъмните кръгове под очите?

Някои от причините за тъмните кръгове са наследственост, умора и липса на сън, дехидратация, анемия, стрес и умора, които очите могат да усетят след дълго излагане на слънце, дори на светлината на екрана на мобилния телефон и от четене при недостатъчно осветление.

Какво помага за справяне с тъмните кръгове под очите?

Нещото номер едно, в което всеки трябва да инвестира, за да се справи с тъмните кръгове и уморения вид, причинен от тъмните кръгове под очите, е правилният и достатъчен сън, намаляването на излагането на слънчева светлина, светлината от екрана и правилната и достатъчна хидратация на тялото, както и кожата в областта на очите. Освен това много важни са и правилното хранене, правилната хидратация и, разбира се, ежедневната грижа за зоната около очите.

 

Кремът за очи помага ли при тъмните кръгове?

Околоочен крем за тъмни кръгове е една от основните точки, в които човек трябва да инвестира своето време и пари, тъй като ефективният околоочен крем може да действа като идеално успокояващо средство против тъмните кръгове.

Ето защо третирането на зоната около очите със специални кремове (или процедури или маски) срещу тъмни кръгове е важно да започне от най-ранна възраст, така че да има изградена защита и лечение в тази конкретна област на лицето. Друг полезен съвет за използването на кремове за очи е да ги съхранявате в хладилник, така че когато се нанасят да са хладни и по този начин да са по-ефективни.

 

Какви съставки трябва да съдържа един добър околоочен крем?

Така че специални кремове за очи със съставки, които успокояват тъмните кръгове, като кофеин, черен чай и други, могат да облекчат чувствителната и взискателна зона под очите и разбира се да действат ефективно при справяне с тъмните кръгове в областта на очите

Ефикасни са и кремовете, съдържащи ретинол, пептиди и хиалуронова киселина.

Друго интересно предложение е използването на специални лепенки за очи, чиято употреба облекчава и ревитализира зоната около очите и е алтернатива на традиционните студени компреси, които може да са били прилагани в областта на очите в миналото.

Специалните маски за очи, които могат да бъдат намерени на пазара и които се препоръчват да се правят поне веднъж седмично, за да помогнат специално на зоната, където се появяват тъмни кръгове под очите, могат да се разглеждат като успокояващи и полезни. И накрая, специалните инструменти за масаж на зоната около очите за по-добро усвояване от кожата на продуктите за специална грижа също могат да помогнат за справяне с тъмните кръгове.

 

Кои са най-добрите кремове и продукти за очи?

По-долу ще намерите някои от най-добрите и ефективни околоочни кремове на пазара, за да можете да ги добавите към комплекта си, както и някои продукти, които в комбинация с околоочни кремове могат да се грижат за зоната под очите още по-ефективно .

  1. Avene Hyaluron Activ B3 Triple Correction Eye Cream: има тройна коригираща грижа за очите, която съдържа ниацинамид, хиалуронова киселина и декстран сулфат, деконгестира околоочния контур, изглажда бръчките и естествено подобрява блясъка на очите.
  2. Korres Greek Yoghurt Wide Awake Eye Gel: има целенасочено действие върху подпухналостта, торбичките и тъмните кръгове за ярък и отпочинал вид. С метален рол-он за лек масаж и стимулация.
  3. La Roche-Posay Hyalu B5 Eye Serum против бръчки: е възстановяващ околоочен серум, концентриран с два вида хиалуронова киселина, витамин B5 и 10% дерматологичен очен комплекс [кофеин, витамин B3, витамин B5, Hepes], помага за външния вид и хидратира кожата на очите.
  4. Youth Lab Brightening Vit-C Hydra-Gel Eye Patchs: имат витамин С и нова специализирана формула за подобряване на яркостта и намаляване на признаците на стареене като: тъмни кръгове, подпухналост, обезцветяване, фини линии и бръчки.

 

👉 Разбира се, в случаите, когато проблемът е много интензивен и много по-дълбок, вече има специални процедури за зоната около очите, където те могат да се подобрят с много висок процент на тъмните кръгове под очите, в този случай определено се нуждаете от насоки от експерти, които ще предаде ясно и изчерпателно най-добрите предложения за всеки.

👉 Разбира се, грижата за очите и предотвратяването на тъмните кръгове или справянето с тях, в случай че вече съществуват, трябва да бъдат ежедневни в рутинната грижа за лицето и това е така, защото очите са супер чувствителна и взискателна област на лицето с различни нужди за всеки човек .

Препоръчани статии