Най-добрите кремове, с които да се отървете от целулита веднъж завинаги!

 05/07/2023 4m, 34s

Целулитът е едно от най-лошите главоболия за повечето жени. Въз основа на изследвания и проучвания е характерно, че 9 от 10 жени ще видят целулит по тялото си в определен момент от живота си.

В същото време всяка жена иска да отиде на плажа през лятото и да покаже тялото си, без да мисли за целулита в задната част на съзнанието си! За да постигне целите си обаче, всяка жена трябва да обърне внимание на някои неща в начина си на живот и да използва правилните продукти.

В следващата статия ще разгледаме накратко целулита и факторите, които го причиняват, както и начините за предотвратяването и лечението му, с най-добрите продукти, за да се отървете от целулита веднъж завинаги.

Какво представлява целулитът?

Почти всички жени знаят какво е целулит, но не толкова много научното обяснение на явлението, което “разваля” женската кожа. По същество целулитът представлява вдлъбнатини, които се появяват – предимно – в областта на бедрата. Целулитът се образува, когато мастната тъкан дълбоко в кожата притиска съединителната тъкан.

В същото време съществуват степени на целулит, въз основа на експертите. Те са 3 и всяка от тях показва тежестта на състоянието:

  • Степен 1 (лека): повърхностни вдлъбнатини с вид на “портокалова кора” и от 1 до 4 леки вдлъбнатини в кожата.
  • Степен 2 (умерена): По-дълбоки вълнички на кожата с вид на “извара” и от 5 до 9 вдлъбнатини в кожата.
  • Степен 3 (тежка): Дълбока вълнообразност на кожата с вид на “пласт” и 10 или повече дълбоки вдлъбнатини в областта.

Какви са причините за появата на целулит?

Целулитът може да се появи при всяка жена, тъй като в тази област естествено има повече мастна тъкан. Други фактори, които увеличават вероятността за поява на целулит, са:

  • Възраст
  • Естроген
  • Дехидратация
  • Възраст хормони, стареене, дехидратация Дехидратация Семейна история
  • Възпаление на тъканите
  • Лошо хранене
  • Увеличена мастна тъкан, причинена от увеличаване на теглото
  • Загуба на колаген
  • Тютюнопушене
  • Лошо кръвообращение
  • Изтъняване на епидермиса (външния слой на кожата)

Диета и целулит

Съществуват домашни средства за лечение на целулита и нито едно от тях не е по-важно от нашата диета!

Като начало, редовното пиене на достатъчно количество вода е едно от най-надеждните решения. Препоръчително е да се пият поне 2 л на ден. Целулитът натрупва токсини под кожата, докато водата помага за хидратирането на кожата, лимфната циркулация, кръвообращението, а също и за елиминирането на токсините. По същество тя помага за справяне с няколко от факторите, отговорни за причиняването на целулита.

По отношение на диетата храните, богати на антиоксиданти – витамини А, С и Е, както и селен, манган и цинк, помагат до голяма степен за намаляване на целулита. Яйцата, ябълките, соята, карфиолът, (несолените) ядки и марулята са източници на лецитин.

Протеините помагат и за производството на колаген и еластин, а освен това укрепват мускулната система, като намаляват натрупването на мазнини. Храни като нетлъсто месо, пуешко, мляко и бобови растения са най-добрият избор срещу целулита.

И накрая, омега-3 мастните киселини, които се съдържат предимно в много риби и някои растителни масла, повишават “добрия” холестерол. А това е важно в борбата с целулита, тъй като именно този холестерол подобрява кръвообращението!

 

💡 За да се преборите с целулита, трябва да премахнете нездравословната храна и пълномаслените млечни продукти от ежедневието си

Упражнения и целулит

Друг метод за домашно лечение – най-много до кварталната фитнес зала – който може да помогне за лечението на целулита. Физическите упражнения в областта на седалището и краката помагат за лечението на целулита. Следните начини за упражнения са начинът за намаляване на следите от целулит:

  • Клякания
  • Клякане с подскоци
  • Стъпки
  • Колоездене
  • Танци
  • Пешеходен туризъм
  • Бягане
  • Плуване
  • Ходене

Намерете най-подходящата за вас дейност за оптимални резултати!

Най-добрите кремове против целулит

В допълнение към промените в начина на живот има продукти за лечение на целулит, за бързи и положителни резултати! По-долу представяме най-добрите кремове срещу целулит.

Natura Siberica Sauna & Spa Rich Massage Butter Modeling & Sculpting
Natura Siberica Sauna & Spa Rich Massage Butter Modeling & Sculpting

Natura Siberica Sauna & Spa Rich Massage Butter е идеалният продукт за борба с целулита!Серията SAUNA & SPA със своя специален състав за грижа за кожата в сауната, когато поради повишаването на температурата кожата започва да “диша” активно, разширявайки и почиствайки порите и активирайки стимулирането на метаболизма.

 

Elancyl Slim Massage Gel Concentre Minceur 200ml & Massage Gant
Elancyl Slim Massage Gel Concentre Minceur 200ml & Massage Gant

Slim Massage е уникален и патентован електронен масажен метод, базиран на професионалната френска техника “palper-rouler”, при който кожата се масажира, като се активира намаляването на целулитните белези. Заедно с масажен гел този продукт на Elancyl ще ви помогне да “забравите” целулита, завинаги!

 

Macrovita Ivy Oil with Vitamins E + C + F
Macrovita Ivy Oil with Vitamins E + C + F

Macrovita с масло от бръшлян и витамин E + C + F е идеалното решение за борба с целулита! В същото време маслото или екстрактът от листа на бръшлян е ключова съставка на повечето козметични препарати срещу целулит и увисване, както и за предотвратяване на паяжини.

 

Frezyderm Tripleffect Cream Gel
Frezyderm Tripleffect Cream Gel

Frezyderm Tripleffect Promo Slimming – Firming – Anti-Cellulitis Cream Gel е многофункционален крем с тънка текстура под формата на гел. Формулата му, богата на кофеин и фосфолипиди, активира механизма за разтваряне на мазнините, като намалява целулита и появата на портокалова кожа. Той също така постига стягане на кожната тъкан.

 

Somatoline Cosmetic Anti-Cellulite Mud Masque
Somatoline Cosmetic Anti-Cellulite Mud Masque

Somatoline Cosmetic Anti-Cellulite Mad Masque е антицелулитна кална маска със съставки от естествен произход. Тя намалява локалната дебелина с 15,9% и увеличава еластичността с 25,6%. Същевременно спомага за активиране на микроциркулацията и почиства кожата от токсини.

 

❤️ Недостатъците са част от всеки от нас! Никога не забравяйте, че тялото е най-доброто произведение на изкуството #loveyourself

Препоръчани статии