Гръцката флора е една от най-богатите в света. Той наброява над 6500 разновидности. Всички формули на KORRES са разработени на базата на естествени съставки.

KORRES допринася за популяризирането на научните изследвания върху слънцето и стареенето на кожата, като се стреми да открие най-добрите естествени начини за защита от слънчевата радиация.

Според гръцката традиция на първия ден от март носим известната гривна, изплетена от бели и червени конци, за да се предпазим от "първото" слънце. Обичай, за който се смята, че има своите корени в Елевзинските мистерии на древна Гърция и който продължава и до днес, въпреки че основното му значение, това на предложението от изгарянето на пролетното слънце, е почти забравено.

Сега обаче знаем, че за защита от слънцето мъченикът не е достатъчен.

LoadingKorres

Иновация на KORRES
Нашата цел е да предоставим иновативни и ефективни продукти, базирани на активни съставки от естествен произход, да насърчим изследванията на естествени съставки, комбинирани с биохимия на кожата и да подчертаем ценните гръцки билки чрез сътрудничество с местни производители и производство на нашите собствени висококачествени билкови екстракти с биологична стойност .

Ние разработваме нашите продукти по две основни оси: върху резултатите от първични и приложни изследвания и върху нашите ценности, нашия ненарушен ангажимент да популяризираме ползите от гръцките билки. Нашият ангажимент да произвеждаме формули за грижа за кожата, които са щадящи околната среда. Нашият ангажимент да избягваме използването на химически вещества като минерални масла, силикони, парабени и пропилей гликол. Тези вещества се заменят с естествени съставки.

  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video
  • LoadingKorres video

20 години KORRES - 1996-2016

1973 г
Зад щанда на аптеката на майка му започва играта на съставки и продукти. На осемгодишна възраст Йоргос Корес ходи в събота следобед, подрежда рафтовете, помага при годишната инвентаризация. Един следобед обявява, че като порасне ще прави кремове. Майка му и продавачите на швейцарската козметична марка в аптеката се усмихват.


1988 г
Студент по фармация все още започва работа в Tzivanidis Pharmacy, най-старата хомеопатична аптека в Атина. Там той започва да експериментира с естествени лечебни съставки, разработвайки билкови препарати, природни лекарства и след това козметични продукти.


1992 г
Създава в аптеката Лаборатория по хомеопатия по стандартите на чуждестранни лаборатории. Воден от наследството на тази аптека, знанията и опита от 3000 хомеопатични препарата и страстта към натуралната посока, той започва да разработва формули, които тества върху приятелите си.


1996 г
Ражда се KORRES NATURAL PRODUCTS. Философията е проста - използване на висококачествени билки и естествени/органични съставки, щадящи кожата и околната среда формули с клинично доказана ефективност, достъпна цена, предлагаща възможност за ежедневна употреба и с отличителна естетика, която ни вдъхновява и "ни прави щастливи". Първият продукт е ароматен сироп за гърло с мед и анасон, вдъхновен от сгряващия мед, направен от дядо Йоргос Корес в родния му град Наксос. Първа козметична и световна иновация – първият естествен 24-часов хидратиращ крем – Дива роза, който остава бестселър на всички пазари, 20 години по-късно.


1999 г
Първият износ започва...от аптека в Крит. Там американец открива продуктите по време на ваканцията си и иска да ги „пътува“ в чужбина.


2000 г
Купувачът на магазина Harvey Nichols в Лондон вижда продуктите на KORRES в Ню Йорк и ги иска за новосъздадения отдел, наречен Beyond Beauty, който обединява нишови марки от цял ​​свят. Този ход е началото на сътрудничество с най-добрите магазини в Англия и Франция [Selfridges, Harrods, Liberty's, Bon Marche, Galleries Lafayette]. Ясно е, че това не е предварително планиран ход, а води до ефект на доминото, при който едната страна „довежда“ другата.


2002 г
Първият магазин KORRES отваря врати в чужбина, в центъра на Челси в Лондон. Англичаните се учат да пият ракомело и да опитват традиционни пайове с копър, направени от ръцете на мама Корет. Отварянето е прекъснато за момент, когато ракията, която се грее в задната част на магазина, се запалва. Гостите смятат, че това е хепънинг и ръкопляскат.


2003 г
Пуснат е Cooling Gel Yogurt, втората глобална иновация на KORRES. Вдъхновена от традиционния "лек" на баба - кисело мляко на гърба за слънчево изгаряне - тази козметична формула е първата в света с ядливо кисело мляко. Резултат от тригодишно развитие, охлаждащият гел спечели фанатична публика за рекордно кратко време и е един от класическите бестселъри в аптеката, с продажби над 1000 броя за всеки ден от лятото. През същата година започва и сътрудничеството със Съюза на производителите на мастика на Хиос. Първото от поредица от сътрудничества с местни производители, с цел подчертаване на ценните гръцки билки. Президентът на републиката награждава Йоргос Корес с наградата за развитие и иновации.


2004 г
Два нови магазина в Барселона и голямото откриване в Америка, чрез мрежата Sephora. Малка гръцка компания - култ според американците - изглежда постепенно печели аудиторията на един наситен и взискателен пазар. В същото време Лабораторията за изследване и развитие KORRES в сътрудничество с Националната изследователска фондация и Атинския университет започва първично изследване в областта на протеазомата и човешкото стареене, изучавайки укрепването на протеазомата с естествени антиоксиданти.


2006 г
Гръцките билки започват следващото си голямо пътешествие...Азия - Япония и Китай, първите спирки. В Гърция екипът работи интензивно върху нова линия продукти Korres Nutraceuticals, сред които е добре познатото сладко от смокини, сливи и мед на Parliaros, наградено от списание Gourmet на Eleftherotypia. През същата година стартира линията за гримове Korres Color, базирана на философията за грижа за лицето с естествени активни съставки, като компанията е включена в списъка на 500-те най-бързо развиващи се компании в Европа [247-мо].


2007 г

Годината започва с преместването в Oinophyta. Пътуването на гръцките билки продължава с отварянето на магазини в Ню Йорк, Париж, Шанхай, Мадрид, Виена, Женева, докато Фармацевтичната асоциация на Солун присъжда почетно отличие на Giorgos Korres за приноса му към развитието на гръцкото предприемачество. През март същата година компанията е листвана на гръцката фондова борса, а през ноември се провежда първата международна конференция за натурална козметика в Париж [Natural Beauty Summit / Cosmetics & Sustainability]. Йоргос Корес, откликнал на поканата на организаторите, открива един от трите дни на конференцията.


2008 г
KORRES получава първата награда за иновации - Най-иновативната марка в света - на наградите ICN [Международни козметични новини] & HBA Global Expo. Първа награда също за водещия магазин KORRES в Сохо, Ню Йорк [Състезание за обновяване на магазини 2008 г.]. Компанията представя таблицата с факти за формулата върху опаковката на своя продукт, като съобщава честно и прозрачно процента на естественост на всяка формула, както и избраните/избягваните съставки по разбираем за всеки начин. Смелата – и безпрецедентна за козметичната индустрия – стъпка се възхвалява от потребители, експерти и журналисти, докато Sephora America използва таблицата KORRES, за да оцени всички компании за натурална козметика, които представлява. През декември излиза първият парфюм KORRES. Аромат, изразен чрез три [3] различни композиции, всяка от които е създадена независимо от другите. Грас, Токио, Женева. Общият знаменател е Giorgos Korres в сътрудничество с най-големите парфюмеристи в света - различна къща за всеки парфюм.


2009 г
Пет години след началото на първичните изследвания в областта на протеазомата и човешкото стареене, KORRES представя третата си глобална иновация – първата естествена линия против стареене, която постига клинични резултати по-добри от конвенционалните. Гамата Quercetin & Oak е крайъгълен камък за компанията.