Pampers е посветен на щастливото и здравословно развитие на бебето, ето защо повече от 50 години родителите се доверяват на Pampers в грижата за техните бебета.

Изберете подходящата пелена за вашето бебе: а) пазете влагата далеч от кожата на вашето бебе, като я предпазвате от раздразнения, обриви и протриване. б) меката повърхност и еластичните страни предлагат нежна защита за чувствителната кожа на вашето бебе и прилепват удобно по тялото му. в) специалният индикатор за влажност е линия върху пелената, която се превръща от жълто в синьо, за да ви уведоми, че вашето бебе може да се нуждае от смяна на пелената. г) имат специална извивка в предната част на пелената, която "обгръща" остатъка от пъпната връв, като помага да се запази суха и проветрена, за да заздравее.

Съвет към майките: Новородените се нуждаят средно от 7-8 пелени на ден. След първите няколко седмици вашето бебе може да се нуждае само от 5-6 пелени на ден. Не забравяйте, че новородените растат много бързо и най-малкият размер на пелените може да им издържи само няколко седмици.

Нови Pampers Baby-Dry. С 3 абсорбиращи канала, които спомагат за равномерното разпределение на влагата.

Пелените, превръзките и бебешките кърпички Pampers са направени от материали, които са стриктно и задълбочено оценени и доказано безопасни. Ние работим с педиатри, педиатрични дерматолози и експерти по безопасност, за да сме сигурни, че материалите, които използваме в нашите продукти, са безопасни за бебета. Съставките, които използваме, са често срещани в повечето пелени и бебешки кърпички и се използват безопасно от милиони бебета по света всеки ден.

LoadingPampers

Pampers Active Fit е първият и единствен продукт, който помага за равномерното разпределение на влагата благодарение на абсорбиращите кухини на магическите шушулки. Така не се накъдри и остава по-сух.

Абсорбиращи кухини

Уникално тройно приложение: Пасва идеално около талията, краката и бедрата

Абсорбиращи микроперли: Абсорбиращи и заключващи влагата

Метатаксична гладкост: Αγκαλιάζει το μωράκι σας με συμπαλά „san metξι“ материали

  • LoadingPampers video
  • LoadingPampers video
  • LoadingPampers video
  • LoadingPampers video
  • LoadingPampers video

Често задавани въпроси за пелени и бебешки кърпички Pampers

Научете повече за ангажимента на Pampers към безопасността чрез въпросите и отговорите по-долу. Ако имате допълнителни въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас.


Въпрос: Защо пелената на бебето ми тече?

О: Тъй като всяко бебе е с различен размер и форма на тялото, пелените пасват на всяко бебе по различен начин. В Pampers измерваме крачетата, дупетата и талията на хиляди бебета и се опитваме да намерим правилната кройка, която ще помогне за ограничаване на течовете. Понякога течовете се дължат на това, че ръбът на пелената при краката или талията е леко подгънат. Прокарайте пръста си между еластичната талия и ръбовете, за да помогнете за по-добро прилепване. Друга причина за изтичане е, че няма достатъчно абсорбиращ материал за количеството урина на вашето бебе. Ако вашето бебе е близо до горната граница на теглото на пелената, която използвате, може да се наложи да използвате най-големия размер на пелената, тъй като по-големите пелени имат повече абсорбиращ материал.


Въпрос: Безопасни ли са всички материали, използвани в пелените Pampers?

О: Пелените, кърпичките и чорапогащниците на Pampers са направени от материали, които са щателно тествани и доказано безопасни. Материалите, които използваме, са общи за повечето пелени и бебешки кърпички и се използват безопасно от милиони бебета по света всеки ден.


Въпрос: Какво причинява обрив от пелени?

О: За съжаление обривът от пелени е много често срещан проблем. Повече от половината бебета между 4 и 15 месеца изпитват обрив от пелени и почти всички бебета ще имат обрив от пелени поне веднъж, преди да се научат да използват гърнето. Смяната на пелени след всяко пикаене или движение на червата е най-добрият начин да избегнете дървеници. За повече информация относно причините и лечението на обрив от пелени, щракнете тук.


В: Pampers причиняват ли битки?

О: В пелените Pampers няма дразнители и проучванията показват, че модерните супер абсорбиращи пелени за еднократна употреба могат да осигурят ползи за вашето бебе, като предлагат подобрена хигиена на кожата. За повече информация как да предотвратите и лекувате конюнктивит, моля, прочетете статията за конюнктивит.


В: Какви са тези гел перли в пелената Pampers и безопасно ли е, ако ги докосна до кожата на бебето си?

О: Този супер-абсорбиращ гел често се използва в пелени за еднократна употреба и в опаковките на няколко храни. Тези малки гел перли абсорбират около 30 пъти теглото си, като блокират влагата от кожата на вашето бебе. Понякога може да намерите малко от този гел върху кожата на вашето бебе. Той е безопасен и може да се отстрани с обикновено избърсване. За да научите повече за материалите на една пелена, прочетете нашата свързана статия.


В: Безопасни ли са цветните шарки на пелените Pampers за кожата на моето бебе?

О да. Всички наши цветове са внимателно оценени за безопасност и са доказано безопасни за бебета и деца. Те са хипоалергенни и безопасни за кожата. Те се използват и в други продукти, контактни лещи и опаковки за храни.


Въпрос: Когато сменяте пелените на Pampers, проверявате ли ги първо за безопасност?

О: Винаги, когато правим промени в пелените Pampers, ние използваме само материали, които вече са безопасно използвани в нашите пелени или които са били щателно оценени и доказано безопасни. Ние също така провеждаме задълбочени тестове, позволявайки на майките да използват нашите продукти в реални условия, и сме ангажирани с най-високите нива на безопасност, производителност и качество в индустрията. Това видео с участието на изследовател на Pampers и майки показва как пелените са проектирани да отговарят на нуждите на бебетата и техните родители, следвайки най-високите стандарти за безопасност. [ВГРАДЕТЕ ВИДЕОТО НА ДЖЕНИФЪР ГЪСТИН ТУК]


Въпрос: Има ли химикали в пелените Pampers, които могат да причинят химическо изгаряне?

О: Не. Пелените, бебешките кърпички и панталоните Pampers са направени от материали, които са били щателно тествани и доказано безопасни. Материалите, които използваме, са общи за повечето пелени и бебешки кърпички и се използват безопасно от милиони бебета по света.


В: Пелените и кърпичките Pampers съдържат ли съставките methylisothiazolinone или methylchloroisothiazolinone (известен също като Neolone, Kathon, MI, MCI)?

О: Не, бебешките кърпички и пелени Pampers не съдържат метилизотиазолинон или метилхлороизотиазолинон.

В: Бебешките кърпички Pampers нежни ли са към чувствителната кожа на бебетата?

О да. Бебешките кърпички Pampers са клинично тествани, за да се гарантира, че не причиняват алергии или кожни раздразнения и са клинично доказано, че са нежни дори към чувствителна кожа. Всъщност бебешките кърпички Pampers са дори по-нежни от мокра кърпа.


Въпрос: Бебешките кърпички Pampers безопасни ли са за използване върху лицето и ръцете на моето бебе?

О да. Въпреки че са специално предназначени за почистване по време на смяна на пелените, майките могат да бъдат спокойни, че бебешките кърпички Pampers са безопасни за употреба върху други части на тялото – включително лицето – и могат да се използват по време на всяка смяна на пелените.


Въпрос: Кое е по-добро за моето бебе: пелени за еднократна употреба или платнени пелени?

О: Модерните пелени за еднократна употреба имат дълга история на безопасна употреба от милиони бебета. Проучванията показват, че съвременните супер-абсорбиращи пелени за еднократна употреба могат да осигурят ползи за вашето бебе, като предлагат подобрена хигиена на кожата*. Освен това е доказано, че съвременните пелени за еднократна употреба намаляват преовлажняването на кожата чрез използването на супер-абсорбиращ гел, който блокира урината и предпазва влагата от кожата на бебето, като помага за намаляване на обрива от пелени. Като пазарен лидер в иновациите, Pampers се е посветил на създаването на по-добри, по-ефективни продукти, които носят осезаеми ползи, като същевременно намаляват отпечатъка върху околната среда на нашите продукти и опаковки. Голямо независимо проучване, проведено от Британската агенция по околна среда през 2005 г., актуализирано през 2008 г., показа, че нито един от вариантите, пелените за еднократна употреба или платнените пелени, не е по-добър за околната среда. Проучването взе предвид всички фази от "живота" на една пелена: производство, разпространение, употреба и изхвърляне. Това цялостно проучване в Обединеното кралство показа, че въздействието на пелените върху околната среда е свързано с енергията, водата и детергентите, необходими за почистване на платнени пелени и с производството на материалите, необходими за производството на пелени за еднократна употреба. Като се има предвид целият жизнен цикъл на двата продукта, проучването потвърди, че има малка или никаква разлика във въздействието върху околната среда на пелените за еднократна употреба и платнените пелени. *(Адам, Ралф. "Грижа за кожата в зоната на пелените." Педиатрична дерматология 25.4 (2008): 427-433.