Вашата рецепта за красота

Създайте и визуализирайте вашата перфектна кожа, като изберете онези характеристики на кожата, които бихте желали да подобрите, като по този начин повлияете на цялосния вид на вашата кожа.

Няколко думи за VICHY
От 1931 г. Vichy пише история на красотата. Дълбокото ноу-хау, уникалните ползи от Термалната вода и търсенето на истинска красота чрез здравето на кожата са ценностите, които я вдъхновяват в дългогодишната й кариера.

 

Пионер в козметиката за кожа!
Д-р Халер открива полезните свойства на минералната вода Vichy Spa, когато става директор на Vichy Spa Care Center в началото на 20 век. Той е първият, който влага лечебните свойства на тази рядка вода в козметични продукти, създавайки марката Vichy.

Той беше и пионер: благодарение на медицинското си образование той разработи нови програми за грижа за кожата, базирани на типа кожа, пусна първия серум в аптеките и създаде ръководства със съвети за красота за жени.

 

Институтът Vichy: източник на сила за вашата кожа
В института Vichy Laboratories, в едноименния град, само на няколко крачки от изворите на Термалната вода на марката, термалната минерална вода наистина намери своето предназначение благодарение на протоколи за лечение, разработени и контролирани от експерти, за укрепване, балансиране и успокойте кожата си, за да я направите по-здрава.

Всеки протокол е ритуал, базиран на личен анализ на кожата, след отчитане на начина на живот и въздействието му върху нея. Резултатите са видими от първите приложения.

 

Термална минерална вода Vichy
Извираща от дълбините на френските вулкани, Термалната минерална вода Vichy за лице съдържа 15 различни минерала със свойства, които помагат в грижата за чувствителната кожа и се борят с признаците на стареене.

Открийте тук 4 причини, поради които минералната вода трябва да бъде включена в ежедневната ви рутинна грижа за кожата против стареене.

Укрепване на кожата срещу агресивни фактори
Една от най-честите причини за бръчки е увреждането от слънцето, дори ако кожата ви не е прекомерно изложена на UV лъчи. Бяха проведени тестове, за да се установи способността на Термалната минерална вода Vichy да подсили естествения защитен механизъм на кожата срещу вредното слънчево лъчение. Резултатите показват, че прилагането на водата 15 минути преди излагане на слънце значително повишава активността на каталазата (ензим, който предпазва клетките от ултравиолетовите лъчи).

Регенерация на кожата
Доказано е, че Термоминералната вода Vichy допринася за процеса на регенерация на лицето чрез укрепване на епидермалната бариера, което води до подобряване на общото състояние на кожата. Водата прониква по-дълбоко в клетките, което позволява по-добра хидратация на лицето и подобряване на еластичността на кожата.

Успокоява кожата
С времето кожата ни става по-чувствителна. Борете се с признаците на стареене и облекчете кожата си от възпаление, зачервяване и други симптоми на тази чувствителност с успокояваща минерална вода. L'Oréal проведе клинично проучване върху 27 души с чувствителна кожа, за да оцени ефективността на минералната вода Vichy Spa, когато се прилага върху лицето и други чувствителни кожни области два пъти дневно в продължение на 1 месец. Резултатите показват значително намаляване на всички клинични симптоми на чувствителната кожа. Участниците в проучването съобщават също, че само 5 минути след нанасяне на минерална вода Vichy Spa върху засегнатата област (с кърпичка, напоена с продукта), са почувствали кожата си успокоена.

Ребалансиране
Различни външни фактори, като времето и замърсяването, могат да увредят и отслабят кожата ви, правейки я по-податлива на чувствителност, бръчки и други признаци на стареене. Тестовете показват, че Термалната минерална вода Vichy помага на кожата да поддържа стабилно ниво на рН – като по този начин я предпазва от възпаление и неприятни симптоми.

 

Как да включите минералната вода в ежедневната си грижа за кожата
Термална минерална вода Vichy под формата на спрей е идеална за бърза, освежаваща доза минерали. Но освен това във всички продукти на Vichy е включена Термоминерална вода, което означава, че всеки път, когато нанасяте своя дневен крем, нощен крем, серум за лице или почистващ лосион, предпазвате кожата си от чувствителност и признаци на стареене.

LoadingVichy video