PHYTO е вдъхновен от известния фризьор и фризьор Патрик Алес много преди еко-съзнателното движение и тенденцията за грижа за косата на растителна основа.

Лабораториите на PHYTO с високотехнологични иновативни научни изследвания с лекари, фармаколози, ботаници и биохимици, имат способността да идентифицират най-активните растителни екстракти с цел максимизиране на красотата на косата. Тяхната работа, оценена от упорити научни експерименти, проправи пътя за иновации и позволи на PHYTO да се превърне в известен пионер в грижата за косата. С над 500 билкови съставки растителната колекция на ФИТО доказва огромното богатство и безкрайните предимства на растителния свят.

ФИТО Е РОДЕН ОТ ВИЗИЯТА НА ЕДИН ЧОВЕК...
Човек със страст....пионер...от ПАТРИК АЛЕС
СЪЗДАТЕЛ И ОСНОВАТЕЛ НА МАРКАТА

1964 г
Патрик Алес открива четкането

1967 г
Откритието на ФИТОТЕРАТРИЯ
грижа за косата с растения
от гръцките phyto=растения, thera=грижа и trix /trichos=коса

1969 г
Създаването на Лаборатории PHYTOSOLBA.
Патрик Алес не спря да си сътрудничи с учени.
Продуктите му са ефективни. Но той позволява на науката да го докаже и „растенията говорят“ за разработване на нови продукти

1998 г
PHYTO SPECIFIC е създадена линия за къдрава, къдрава и права коса 1-ва линия от високо ниво за етническа коса, в селективно разпространение.

Историята на Патрик Алес...
Историята на две мании: коса и растения
 
PHYTO е вдъхновен от известния фризьор и фризьор Патрик Алес много преди еко-съзнателното движение и тенденцията за грижа за косата на растителна основа.

Всичко започва, когато Патрик Алес все още е чирак в парижки фризьорски салон през 50-те години на миналия век. Тогава той забеляза, че натоварените с химикали продукти създават сериозен проблем в ръцете на фризьорите и, разбира се, в косите на техните клиенти. Първите семена на идеята му за по-нежна и по-безопасна продуктова линия започнаха да покълват.
Очарован от природата, той решава да проучи силата на растенията, историята на използването им в традиционната медицина и ролята, която може да са изиграли в разкриването на естествената красота на косата. Неговата цел, да открие начини да спаси сухата, измита коса на своите клиенти, го накара да създаде първите си продукти.
HUILE D'ALÈS и PHYTO 7.
През 1965 г. Патрик Алес представи PHYTO на обществеността в това, което сега е неговият салон на Шанз Елизе, отворен и до днес, където клиентелата му от A-списък включва имена като Бриджит Бардо, Катрин Деньов и Жаклин Кенеди Онасис, които се наслаждаваха на новата билкова линия на продукти за грижа за косата

ФИТО СЕ РОДИ.

Най-добрите продукти за грижа за косата Phyto Paris се предлагат и в Гърция! Открийте в нашата онлайн аптека продукти за коса Phyto Paris, които се основават на уникалните свойства на растенията, осигуряващи незабавни решения на различни проблеми с косата и скалпа, като косопад, тънка коса без обем и дехидратирана и скучна коса. Изберете от Phyto Paris шампоани, балсами, маски за коса за хидратация и блясък, серуми и масла и се погрижете за косата си от корена до върха.