НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ ЗА КРАСОТА

APIVITA, което на латински означава "животът на пчелата", е компания, която работи на базата на принципите на устойчивото развитие и социалната отговорност. Основана в Атина през 1979 г. от няколко фармацевти, тя създава ефективни и естествени решения за красота на лицето, тялото и косата, съчетавайки изключително мощните пчелни продукти и силата на гръцката флора.

LoadingApivita video
LoadingApivita

Името APIVITA произлиза от латинските думи APIS (Пчела) и VITA (Живот) и означава "животът на пчелата". Нашето лого е вдъхновено от „Пчелите от Малия“, уникалното минойско бижу от средната бронзова епоха (около 1700 г. пр.н.е.), което отразява плодородието и хармонията.

ВДЪХНОВЕН ОТ МЕЛИСА И ГРЪЦКАТА ПРИРОДА


В сърцето на Средиземно море гръцката земя предлага изключително биоразнообразие, което е оформяно и запазено в продължение на милиони години чрез опрашване от пчели. Растенията, за да оцелеят в гръцката земя, развиват високи концентрации на вторични метаболити, които повишават устойчивостта към неблагоприятни условия като слънчева радиация, суша и микроорганизми. Много от тези вещества показват висока биоактивност при хората, като антиоксидантен капацитет, забавяне на стареенето, заздравяване и защита срещу микроорганизми. В същото време тази изключително плодородна екосистема предлага на микрокосмоса на гръцката пчела уникално девствено убежище, в което тя създава своите най-чисти активни съставки, прополис, мед, пчелен восък и пчелно млечице, признати за едни от най-ефективните, защитни, балансиращи и ревитализиращи вещества в света.

СЪЗДАВАНЕ НА НАУКА


Чрез осигуряване на устойчиво управление на суровините и прилагане на най-добрите процеси за зелена екстракция, APIVITA гарантира проследимостта на своите продукти през целия им производствен процес и прилага иновативни и екологични козметологични методи, като по този начин създава до 100% натурални състави с доказана ефективност.


ОПРАШИТЕЛНА КРАСОТА


APIVITA е пионер и иноватор в продължение на 40 години чрез комбинираното използване на пчелни продукти, с растителни екстракти и органични етерични масла и превръща своите знания, страст и ценности в продукти с висока добавена стойност, опрашваща красота.

  • LoadingApivita video
  • LoadingApivita video
  • LoadingApivita video
  • LoadingApivita video
  • LoadingApivita video

ЕСТЕСТВЕНО ЕФЕКТИВНИ ХОЛИСТИЧНИ

РАЗБИРА СЕ

Козметиката APIVITA съчетава активни съставки от естествен произход, екстракти от растения от гръцката флора, пчелни продукти с висока биологична стойност и органични етерични масла.
Продуктовите рецепти на APIVITA съдържат от 85% до 100% натурални съставки. Използваните съставки са на върха на зелената козметология. И са изключени тези, чието използване е обвинено в странични ефекти върху здравето или има утежняващ ефект върху околната среда, като силикони, парабени, парафиново масло, пропилей гликол, полициклични маски, нитро маски, фталатни естери и други.

ЕФЕКТИВНО

APIVITA разполага с отдел за изследвания и развитие с опит в разработването на ИНОВАТИВНА натурална и ефективна козметика. Той проверява действието и ефективността с in vivo и in vitro клинични проучвания в сътрудничество с университетски институции в Гърция и чужбина. В същото време се провеждат клинични изследвания на крайния продукт в тясно сътрудничество с изследователски институти и университети.

ХОЛИСТИЧНО

Вдъхновена от философията на Хипократ, APIVITA комплексно отговаря на нуждите на всяка кожа. Всеки от нашите продукти има множество действия: овлажнява, предпазва от атаки на околната среда, предотвратява и лекува признаци на стареене или други проблеми. Използването на чисти, 100% органично сертифицирани етерични масла влияе на настроението, подмладява, стимулира, премахва напрежението и стреса. Всички продукти за грижа са идеално комбинирани, за да предложат максималните възможни резултати.

ИЗСЛЕДВАНЕ И РАЗВИТИЕ

Проучването и разработването на иновативни продукти в АПИВИТА има четиридесетгодишна история, от времето, когато нейните основатели са приготвяли в аптеката си натурална козметика, съчетаваща билкови екстракти и пчелни продукти, като прополис и пчелно млечице.

Шестдесет растения, всички пчелни продукти вече са систематично изследвани и са разработени повече от сто екстракти и масла.

Днес в отдела за изследвания и развитие на компанията работят опитни учени, специализирани в областта на химията, козметологията, фармацевтиката, биохимията и химическото инженерство, които провеждат изследвания на високо ниво в лабораториите на APIVITA. В същото време отделът си сътрудничи с глобалната академична общност за провеждане на обширни изследвания на ендемични лечебни и ароматни растения и пчелни продукти.

Компанията непрекъснато инвестира в изследвания, за да намери нови съставки, като планински чай и диворастящи растения. Тя се нарежда сред най-зелените компании в света поради развитието на методите за добив и прилагането на иновации, като:

Уникалният патент за гръцкия метод за извличане на прополис. Прилага се към слънцезащитните серии и продуктите за грижа за лицето и придава на крайния продукт уникални фотозащитни, антиоксидантни и антиейдж свойства.

Капсулирането на пчелното млечице в липозоми, което запазва неговите свойства и уникални хранителни вещества и повишава усвояването на хранителните вещества от кремовете от кожата и засилва проникването им в по-дълбоките й слоеве.

Замяната на водата с билкови отвари, които обогатяват продукта с мощни антиоксиданти. Инфузиите са подбрани в зависимост от тяхната синергия с останалите компоненти на продуктите, засилващи тяхното действие и максимизирайки тяхната ефективност. Те придават на крайните продукти свойства, които надхвърлят простата хидратация, предлагана от водата, и предлагат антиоксидантна защита, успокояващо или противовъзпалително действие.

Разработване на методи за оценка на ефективността на суровините в биохимичната лаборатория на APIVITA. Това е иновативна библиотека с повече от двеста гени, свързани с различни кожни състояния, като: антиоксидантно действие, избелване, против стареене, фотопротективно действие и хидратация. С помощта на най-съвременните техники на молекулярната биология, суровините и готовите продукти се оценяват и подбират с цел максимална ефективност в клетките на човешката кожа и човешката кожна тъкан.

КУЛТИВИРАНЕ НА БИЛКИ

Гърция има над шест хиляди и шестстотин билки, повечето от които (около хиляда и четиристотин) са ендемични. Олимп, Тайгетос, Атон и планините на Крит се считат за "съкровища от билки".

Това богатство е записано в гръцката митология, където лечебните растения се възприемат като божествен дар. Не е случайно, че най-важните паметници, оцелели до наши дни, се намират в райони с особена природна красота с изобилие от редки растителни видове.

Лечебната сила на билките е безценно наследство и благодарение на климатичните условия гръцките растения се считат за едни от най-богатите на лечебни и козметични свойства в света.

АПИВИТА непрекъснато инвестира в изследването и развитието на екологични и устойчиви (устойчиви) методи за отглеждане, събиране и обработка на лечебни и ароматни растения, за да гарантира, че всички съставки, съдържащи се в нейните продукти, са оптимални. А методът на събиране на растенията е екологичен.

Отличните отношения на APIVITA с местните производители и фермери – чието производство подкрепя – осигуряват пълна проследимост на суровините „от земята до бутилката“.

Споделяме с тях страстта и ноу-хауто за отглеждане и събиране на билки, така че да се разкрие най-високата биологична стойност на нашите естествени суровини.

В допълнение към сътрудничеството с производители в цяла Гърция, ние разработихме наши собствени култивации в Олимпос, Аркадия и Фтиотида, като се фокусираме главно върху ендемични растения като лавандула, орлови нокти, градински чай, лайка, майорана, розмарин и планински чай.