Doctor\'s Formulas Inositol Formula 60tabs

Doctor's Formulas Inositol Formula 60tabs

Хранителна добавка, която допринася за нормалната функция на нервната система

код на продукта: 013156
скоро наличен продукт

Препоръчителна цена на дребно  51,55лв. (26,37€)

Doctor's Formulas Инозитол Формула Формула за нервната система 60 таб. Инозитолът е известен като витамин В8, естествен изомер на глюкозата. Той е важен ключов междинен продукт на вторите носители, но също така доминиращ компонент на фосфол...  още

43,30лв. (22,15€)
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 5200403400222
Вижте също и продуктите в категориите:
Инозитол, Витамини, подходящи за вегетарианци, Нервна система

Doctor's Formulas Инозитол Формула Формула за нервната система 60 таб.

Инозитолът е известен като витамин В8, естествен изомер на глюкозата.

Той е важен ключов междинен продукт на вторите носители, но също така доминиращ компонент на фосфолипидите на клетъчната мембрана, участващи в много биологични процеси. Неговата уникална химическа структура му позволява да „влиза“ и „напуска“ клетките, играейки каталитичната му роля.

Той играе важна роля в начина, по който невротрансмитерите работят в мозъка и тялото, включително обръщането на серотониновата десенсибилизация, като по този начин регулира серотониновата активност. Също така е важно за превключване на сигнали за калций и инсулин. Също така е компонент на системата за обмен на биологична информация.

Инозитолът допринася за обработката на информация в клетката, напр. на биологична информация, съдържаща се в хормоните. Вторите пратеници са молекули вътре в клетките, които действат за предаване на сигнали от рецептор към цел. Терминът втори пратеници е въведен с изобретяването на тези вещества, за да ги разграничи от хормоните и други молекули, които функционират извън клетката като "първи пратеници" при предаването на биологична информация.

Голям брой молекули са идентифицирани като втори пратеници, включително молекули, получени от фосфолипиди (инозитол трифосфат).
Общият механизъм - система - на втори месинджър може да бъде разделен на четири етапа. Първо, агонистът активира рецептор, свързан с мембраната. Второ, активираният протеин G произвежда ключов оператор. Трето, основният ефект е да се стимулира съставът на втория месинджър. Четвърто, вторият пратеник активира определен клетъчен процес.

G-протеиновите рецептори за системата PIP2 (фосфатидилинозитол дифосфат) произвеждат два ефектора, фосфолипаза С (PLC) и фосфоинозитид 3-киназа (PL3K). инозитол (IP3) и диацилглицерол (DAG).

IP3 (инозитол трифосфат) е разтворим и дифундира свободно в цитоплазмата. Като втори пратеник, той се разпознава от рецептора на инозитол трифосфат (IP3R), Ca2+ канал в мембраната на ендоплазмения ретикулум (ER), който съхранява вътреклетъчния Ca2+. Свързването на (инозитол трифосфат) IP3 към неговия рецептор освобождава Са2+ от ендоплазмения ретикулум в нормално нормалната цитоплазма с дефицит на Са2+, което след това активира сигнализирането на различни прояви на Са2+. По-специално в кръвоносните съдове, увеличаването на концентрацията на Ca2+ чрез (инозитол трифосфат) IP3 освобождава азотен оксид, който след това дифундира в гладката мускулна тъкан и причинява релаксация.

През 1984 г. в статия, публикувана в Nature, инозитол трифосфатът е официално класифициран като втория клетъчен пратеник.

До 2010 г. обемът на библиографията надхвърля 20 000 публикации в много научни списания. Ролята му започва от биологията, включва се в медицината (в специалности като неврология, ендокринология и патология) и се реализира във фармацията. Докато ролята на инозитола в нервната система се оказва решаваща.

Формулата на инозитола благодарение на състава си допринася за нормалното функциониране на нервната система.

  • Една таблетка веднъж дневно.
  • Не превишавайте препоръчителната дневна доза.
  • Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираната диета.
  • Съхранявайте на място, недостъпно за малки деца.

Doctors Formula Inositol е хранителна добавка, съдържаща екстракт от Don Quai (Angelica sinensis), соя (Glycine max), екстракт от червена детелина (Червена детелина - Trifolium pratense), витамин В, витамин В5 и магнезий.

Тези съставки помагат за поддържане на нормалното състояние на костите, нормалното функциониране на нервната система, нормалния състав и метаболизма на стероидни хормони и витамин D и са полезни за периода на менопаузата при жените.

Съставки на таблетка

СЪСТАВ В ХРАНЕНИЯ НА ДНЕВНА ДОЗА % ΣΗΔ
(1-2 таблетки)
Инозитол 1.000 - 2.000 mg
Фолиева киселина 200 - 400 mcg 100 -200%
Витамин В6 1- 2 mg 71,43 - 142,86%
Витамин В12 0,4 - 0,8 mg 16 - 32%

Други съставки: Калциев бикарбонат дихидрат, микрокристална целулоза, малтодекстрин, утаен силициев хидрат, магнезиев стеарат, прежелатинизирано царевично нишесте.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук