Natures Plus Source of Life Garden Vitamin K2 120μg, 60veg.caps

Natures Plus Source of Life Garden Vitamin K2 120μg, 60veg.caps

Витамин К2 Хранителна добавка и смес от органични храни за добро здраве на костите и нормално образуване на кръв

код на продукта: 024613
Само три продукти са на разположение!

Препоръчителна цена на дребно  78,65лв. (40,23€)

Natures Plus Source of Life Garden Витамин K2 120μg Витамин K2 Диетична добавка и смес от органични храни за добро здраве на костите и нормална хематопоеза 60veg.caps Всяка билкова капсула осигурява 120 μg витамин К в неговата най-бионалична форма...  още

63,64лв. (32,55€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 097467307377

Natures Plus Source of Life Garden Витамин K2 120μg Витамин K2 Диетична добавка и смес от органични храни за добро здраве на костите и нормална хематопоеза 60veg.caps

Всяка билкова капсула осигурява 120 μg витамин К в неговата най-бионалична форма, К2 (менахинон-7), от сертифициран 100% органичен натто (продукт от ферментация на соя). Освен това съдържа смес от непреработени органични храни (плодове, зеленчуци, гъби, билки, водорасли, растителни ензими) със синергично действие за максимално усвояване.

Витамин К е известен главно с важната си роля за нормалното съсирване на кръвта, тъй като допринася за производството на функционални протеинови фактори (протромбин, проконвертин и др.), които се синтезират в черния дроб и участват в горния механизъм.

Липсата на витамин К значително увеличава риска от кървене. Симптомите на недостиг на витамин К са лесно образуване на синини, често кървене от носа, кървене на венците, обилна менструация и наличие на кръв в урината и/или изпражненията.

Въпреки това, витамин К е необходим и за правилното функциониране на протеините, синтезирани в други тъкани, като остеокалцин (синтезиран в остеобластите) и MGP (синтезиран в хрущяла и стените на съдовете), които участват в костния метаболизъм. Остеокалцинът е отговорен за включването на калций в костите, докато основната функция на MGP е да предотвратява отлагането на калций в артериите.

Многобройни клинични проучвания показват ефективността на витамин К2 при лечението на остеопороза, като същевременно изглежда, че действа синергично с лекарства (бифосфонати), използвани за нейното лечение. Изследванията досега показват, че K2 значително намалява загубата на костна маса и риска от фрактури при жени в постменопауза с остеопороза (особено в комбинация с витамин D3 и калций), при хора с Паркинсон, Алцхаймер, чернодробна цироза, анорексия нервоза, първична билиарна цироза, хора които са имали инсулт, както и при хора, приемащи кортикостероиди или противораковото лекарство леупролид ацетат.

Клинични изследвания и проучвания показват, че витамин K2, но вероятно не K1, предотвратява калцирането на артериите и образуването на атеросклеротична плака, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Заслужава да се отбележи също, че витамин К2, при in vitro и in vivo експерименти, показа забележителен ефект срещу различни форми на рак, като рак на простатата, черния дроб, гърдата и др.


Инструкции за употреба

Да се приема за предпочитане с храна.
Време за усвояване: По-малко от 30 минути.


Дозировка

Възрастни: 1 капсула дневно.


Противопоказания-Взаимодействия

Този продукт не трябва да се приема от бременни и кърмещи жени.

Не приемайте заедно с антикоагуланти, тъй като това може да намали ефекта им.

Витамин Е в дози над 800IU може да антагонизира действието на витамин К, увеличавайки риска от кървене при хора на антикоагулантна терапия или които получават ограничени количества витамин К чрез диетата си. Витамин К не е токсичен дори в много високи дози (напр. 135 mcg дневно) и повишеният му прием не предизвиква симптоми при хората. Поради тази причина не е определена горна безопасна граница. Единствено синтетичният витамин К, К3 (менадион), е доказано токсичен, тъй като във високи дози предизвиква алергични реакции и хемолитична анемия, като същевременно проявява цитотоксичен ефект върху черния дроб.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате здравословни проблеми.


Странични ефекти

Този продукт не трябва да се приема от бременни и кърмещи жени. Хората, приемащи перорални антикоагуланти, трябва да се консултират с лекаря си, преди да приемат 100 µg или повече витамин К.

Приемът на витамин К в много високи дози може да причини цианоза, хипотония, замайване и сърбеж.


Предпазни мерки

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, далеч от слънчева светлина.

№ Първо запознанство EOF: 14526/05-02-2020. Номерът на уведомлението не замества разрешението за търговия от EOF. Този продукт не подлежи на процес на лицензиране.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук