Pharma Unimedis Epineuron 30tabs

Pharma Unimedis Epineuron 30tabs

Хранителна добавка срещу мускулно-скелетна невропатия от химиотерапевтични средства

код на продукта: 055369
скоро наличен продукт

Препоръчителна цена на дребно  63,50лв. (32,48€)

Pharma Unimedis Epineuron хранителна добавка срещу мускулно-скелетна невропатия от химиотерапевтични средства 30таб. Епиневрон е хранителна добавка, съдържаща: палмитоилетаноламид (PEA), алфа липоева киселина, супероксид дисмутаза, витамин B компл...  още

63,50лв. (32,48€)
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 8055748841523

Pharma Unimedis Epineuron хранителна добавка срещу мускулно-скелетна невропатия от химиотерапевтични средства 30таб.

Епиневрон е хранителна добавка, съдържаща: палмитоилетаноламид (PEA), алфа липоева киселина, супероксид дисмутаза, витамин B комплекс (B1, B6, B12), никотинова киселина, витамин E, магнезий и цинк, полезни в случаи на намален хранителен прием или повишени нужди от тези хранителни вещества.

  • Витамините B12, B6, B1 допринасят за нормалното функциониране на нервната система
  • Никотинамидът допринася за нормалното протичане на метаболитните процеси, насочени към производството на енергия
  • Магнезият допринася за нормалния синтез на протеини и играе роля в процеса на делене на клетките
  • Цинкът допринася за нормалния синтез на ДНК
  • Витамин Е допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес

Повишената нужда от тези компоненти е включена в защитата или възстановяването на нервната тъкан при състояния като: (невропатия, причинена от химиотерапевтични средства, диабетна невропатия, болки в гърба, ишиас, болки във врата, както и невралгии от други причини (напр. компресия или вирусен).

Основните цели на лечението на симптомите на невропатия, независимо от етиологията, са следните:

  • Защита на нервната тъкан (преди да започнат симптомите)
  • Намаляване на симптомите (болка, изтръпване, изтръпване и др.)
  • Скорост на възстановяване на увреждане на нервната тъкан
  • Epineuron отговаря на нуждите от управление на пациенти със симптоми на невропатия на всеки етап

Етап А. Защита на нервната тъкан

Осигуряване на витамини от В комплекс, микроелементи магнезий и цинк според препоръчителната дневна доза, които са доказани мощни невротрофични фактори.

Етап Б. Намаляване на симптомите

В присъствието на палмитолеетаноламид (PEA), мощен аналгетик и противовъзпалително средство, A-липоева киселина и супероксид дисмутаза (SOD), мощни антиоксидантни агенти.

Етап C. Скорост на възстановяване

Комплекс от витамини В, А-липоеви, витамин Е, никотинамид са елементи, съдържащи се в състава на Епиневрон и благоприятстват по-бързото възстановяване на нервната тъкан.

НА ВСЯКАКЪВ ЕТАП ЕПИНЕВРОНА МОЖЕ ДА ДОПРИНЕСЕ ЗА ПО-ДОБЪР РЕЗУЛТАТ, ПРЕВАНТИВНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ.

Съдържанието на елементите, включени в състава на Епиневрон според международната литература, по отношение на безопасността на дейността и особено на комплексите от витамини и микроелементи, е в съответствие с препоръчителния дневен прием на ПДП%.

Епиневрон таблетки са стомашно-устойчиви, така че трофичните фактори не се разрушават от стомашните киселини. По-специално SOD факторът е под формата на GLISODIN (пшеничен биополимерен комплекс), за да запази структурата си по време на преминаване през храносмилателната система и да се абсорбира в тънките черва. Поради наличието на мастноразтворими и водоразтворими витамини, се препоръчва да се приема с храна, за да се увеличи максимално усвояването.

30-те таблетки, съдържащи се в опаковката Епиневрон, са стомашно-устойчиви, постепенно се разпадат и с продължително освобождаване. Епиневрон прилага патентована технология, наречена "PHYSIORELEASE TECHNOLOGY" и позволява приложение веднъж дневно.

Epineuron съдържа палмитолеетаноламид (PEA), микронизиран и ултрамикронизиран в идеално съотношение, за да проникне през клетъчната мембрана. Поради високото молекулно тегло други форми (PEA) са неактивни.

Дори ако е необходима допълнителна доза (2 таблетки), те трябва да се приемат по едно и също време.

Комплексът от витамини B, особено витамин B12 и витамин B6 (пиридоксин), са мощни имуностимулатори и предпазват от микробни и вирусни инфекции.

Наличието на цинк (Zn) допълнително засилва антимикробната и антивирусната активност.

Витамин Е или α-токоферол е мастноразтворим витамин, който има антиоксидантно действие. Този витамин е липофилен, така че е особено полезен за защита на мембраните от липидна пероксидация. Това означава, че витамин Е действа като ключов защитен механизъм срещу окислителните реакции.
Витамин Е се намира в клетъчните мембрани, където реагира с реактивни кислородни видове (свободни радикали) и ги инактивира, преди да окислят ненаситените мембранни липиди и да разрушат структурата им. По този начин забавя разрушаването на биологичните мембрани и други биомолекули от свободните радикали.

Роля в имунната система и дихателната функция.

свързани с дихателната функция и имунната система (напр. емфизем, бронхит).

Витамин Е изглежда намалява и дори предотвратява появата на хронични заболявания. По-конкретно, витамин Е вероятно ще действа като антиоксидант или директно върху функцията на имунната система, намалявайки възпалението на дихателните пътища. Например, помага за намаляване на тежестта на астмата и дори за предотвратяване на астматични пристъпи.

Витамин Е изглежда има защитна роля при алергична бронхиална астма чрез модулиране на активността на макрофагите, т.е. клетките, които изобилстват в белите дробове и участват в патогенезата на астмата.
Освен това се смята, че ежедневният прием на витамин Е подобрява функцията на NK клетките, които допринасят за защитата на организма срещу външни фактори – инфекции.

Витамин Е също изглежда влияе върху регулирането на узряването на дендритните клетки, които са антиген-представящите клетки на имунната система с цел локализиране на мястото на инфекцията.

Доказано е, че витамин Е регулира активирането на Т-клетките на ранен етап, увеличавайки тяхната пролиферация. По този начин витамин Е участва в защитата срещу патогенни микроорганизми и развитието на хронични заболявания, тъй като стимулира Т-клетките, които участват в алергични и възпалителни реакции.

Освен това ежедневният прием на витамин Е изглежда подобрява хуморалния отговор на В-клетките на имунната система за производство на антитела.

Абсорбция

Витамин Е се абсорбира в тънките черва, след което преминава в черния дроб и оттам се транспортира чрез кръвния поток до местата, където трябва да действа като антиоксидант. По-голямата част от него се съхранява в мастната тъкан, черния дроб и мускулите.

Недостиг на витамин Е

Дефицитът на витамин Е може да причини:

  • Емфизем
  • Бронхит
  • Неврологични разстройства
  • Атаксия (нарушено равновесие и координация)
  • Периферна невропатия
  • миопатия
  • анемия
  • подбор на персонал

В заключение, ежедневният прием на витамин Е изглежда подобрява белодробната функция и укрепва имунната система. Най-добрият начин да получите дневния си прием на витамин Е е като вземете добавката EpiNeuron.

EpiNeuron е храна за специални медицински цели, която е специално разработена за защита и предотвратяване на вторични усложнения, дължащи се на хронични заболявания.

EpiNeuron е нова система за лечение, специално проектирана за:

  • Помощ за хора с дихателни проблеми
  • Предотвратяване на появата на белодробни заболявания
  • Намаляване на появата на хронични белодробни заболявания
  • Укрепване на имунната система
  • EpiNeuron се предлага под формата на таблетки, като включва набор от необходими ендогенни фактори (PEA, α-липоева киселина), витамини (B1, B6, B12, B3, витамин E) и микроелементи (магнезий, цинк). за намаляване на болката и възпалението

EpiNeuron включва витамин Е в препоръчителната дневна доза и е базиран на технологията "physio release", която осигурява бавното му освобождаване и постепенно усвояване в тънките черва.

Цинкът (Zn) е вторият най-разпространен метал в човешкото тяло с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Той е основен микроелемент за основните клетъчни процеси като клетъчен растеж, диференциация и оцеляване.

Ролята на цинка като кофактор в повече от 300 ензима и като регулатор на протеините е решаваща за гладкото функциониране на клетките. Всъщност около 10% от протеините, кодирани от човешкия ген и участващи в клетъчните дейности, могат да свържат цинка към различни структурни области.

Ролята на цинка в имунната система

Цинкът действа като кофактор в протеините и влияе върху структурните и каталитичните функции на ензимите и транскрипционните фактори. Освен това, той може да има роля като втора сигнална молекула в сигналните пътища на имунната система.

В допълнение, цинкът може да действа като невротрансмитер в комуникацията на невроните, но също и като регулатор в действието на хормони, растежни фактори и цитокини чрез свързването си с тях.

Цинкът има сигнална роля в регулирането на реакцията на свръхчувствителност, т.е. активира инициирането на алергичния отговор на имунната система.
Освен това, цинкът участва в активирането на дендритните клетки по време на имунния отговор, провъзпалителния отговор, клетъчното оцеляване и производството на антитела.

възпалителни реакции. Следователно, цинкът е от съществено значение за поддържане на клетъчната хомеостаза и функция.

В допълнение, цинкът активира Т-клетките, които помагат на В-клетките да индуцират производството на антитела и смъртта на клетките, заразени с патогени.

Цинкът изглежда играе роля в сигнализирането на растежа и съзряването на В-клетките. Това означава, че той участва в контрола на хомеостазата и функцията на лимфоцитите.

Ролята на цинка при инфекции на дихателните пътища

Цинкът е свързан с реакцията на имунната система срещу патогени, които причиняват нарушения в дихателната функция (напр. пневмония). По-специално изглежда, че подобрява функцията на имунната система, като по този начин повишава устойчивостта към патогени и намалява употребата и продължителността на антимикробното лечение. Всъщност добавките с цинк намаляват заболеваемостта и смъртността от пневмония при възрастните хора.

Добавките с цинк значително подобряват продължителността и качеството на живот на възрастните хора със заболявания на дихателната система. Изглежда, че приемът на цинк значително намалява риска от инфекции и следователно допринася за намаляване на броя и продължителността на епизодите на пневмония, както и броя и продължителността на приеманите антибиотици поради заболяването.

Добавките с цинк играят важна роля в развитието на атопична астма. По-конкретно, чрез повлияване на регулаторните фактори на имунния отговор (интерферони, интерлевкини, Т-лимфоцити) и намаляване на оксидативния стрес, те подобряват атопичната астма.

Цинкът допринася за ефективната ремисия на тежестта и продължителността на симптомите на настинка, причинени от вируси (напр. риновирус, коронавирус, аденовирус), тъй като намалява активирането на възпалителните фактори (моноцити-макрофаги) и оксидативния стрес.

Недостиг на цинк

Дефицитът на цинк изглежда увеличава оксидативния стрес и нарушава функцията на имунната система, като същевременно може да причини:

  • Потискане на имунния отговор
  • Реакции на свръхчувствителност (алергии)
  • Автоимунни заболявания
  • Атрофия на тимусната жлеза
  • Лимфопения
  • Увеличаване на продължителността на възпалението
  • Ентеропатичен акродерматит
  • Алцхаймер
  • Хипертония
  • Диабет
  • Ревматоиден артрит
  • Множествена склероза
  • Абсорбция

Цинкът се поглъща екзогенно от храна или хранителни добавки, абсорбира се в тънките черва и оттам се освобождава в кръвния поток.

подбор на персонал

Цинкът като ключов антиоксидант и антимикробен агент изглежда предпазва от респираторни инфекции и подобрява имунната система.

Най-усвоимата форма на цинк, подходяща за препоръчителния дневен прием и наличността му в организма се набавя чрез добавката EpiNeuron.

EpiNeuron включва цинк в препоръчителната дневна доза и се основава на технологията "physio release", която осигурява бавното му освобождаване и постепенно усвояване в тънките черва.

EpiNeuron е храна за специални медицински цели, която е специално разработена за защита и предотвратяване на вторични усложнения, дължащи се на хронични заболявания.

EpiNeuron е нова система за лечение, специално проектирана за:

  • Помощ за хора с дихателни проблеми
  • Предотвратяване на появата на белодробни заболявания
  • Намаляване на появата на хронични белодробни заболявания
  • Укрепване на имунната система
  • EpiNeuron се предлага под формата на таблетки, като включва набор от необходими ендогенни фактори (PEA, α-липоева киселина), витамини (B1, B6, B12, B3, витамин E) и микроелементи (магнезий, цинк). за намаляване на болката и възпалението

Инструкции за употреба

Да се приема по време на хранене.
Дозировка

Възрастни: 1-2 таблетки дневно, в зависимост от лекарската препоръка.
Противопоказания-Взаимодействия

В редки случаи могат да се наблюдават стомашно-чревни и/или кожни нарушения от приема на продукта.

Консултирайте се с Вашия лекар, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства или имате здравословни проблеми.

Да не се приема при свръхчувствителност към някоя от съдържащите се съставки.
Предпазни мерки

Съхранявайте при температура между 5℃ и 25℃ на сухо място (влажност <50%), далеч от слънчева светлина.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

No EOF уведомление: 10151/24.2.2021г. Номерът на уведомлението не замества разрешението за търговия от EOF. Този продукт не подлежи на процес на лицензиране.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук