Flamigel Gel Гел за рани и изгаряния 50g

Flamigel Gel Гел за рани и изгаряния 50g

код на продукта: 026935
Само един продукт е наличен!

Препоръчителна цена на дребно  19,98лв. (10,22€)

Flamigel Gel Гел за рани и изгаряния 50g Гелът Flamigel® спомага при задравяване на рани и изгаряния, осигурявайки баланс на влагата в раната, за да се ускори процеса на обновяване на клетките. Лекува бързо и ефективно рани и изгаряния (до 40%)...  още

19,98лв. (10,21€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 5420013500062
ТЕГЛО: 50gr
Вижте също и продуктите в категориите:
При слънчево изгаряне, За изгаряния, рани и белези

Flamigel Gel Гел за рани и изгаряния 50g

Гелът Flamigel® спомага при задравяване на рани и изгаряния, осигурявайки баланс на влагата в раната, за да се ускори процеса на обновяване на клетките.

Лекува бързо и ефективно рани и изгаряния (до 40%)

Гелът Flamigel® хидратира или абсорбира влагата на раната, адаптирайки действието си според вида на раната или изгарянето. Благодарение на уникалния си състав, (международно признат патент), Flamigel® заздравява бързо засегнатия участък, стимулирайки естествения процес на заздравяване, като намалява вероятността от образуването на белези.

Облекчава незабавно болката

Благодарение на охлаждащото и успокояващо действие на хидрогела, Flamigel® облекчава незабавно неприятните симптоми като болка, изгаряне, еритема, сърбеж.

Предпазва от замърсяване и инфекция

Благодарение на специализираното си действие, Flamigel® предпазва от замърсяване, образувайки върху повърхността на засегнатия участък невидим филм, който позволява на раната да диша и в същото време я предпазва от възможна инвазия на микроорганизми от околната среда.

Лесно приложение върху всякакъв вид рани

Flamigel® се използва безопасно при всички видове рани, като повърхностни отворени рани, битови, химически или слънчеви изгаряния, кожни раздразнения, получени в резултат на пилинг, лъчева терапия и др. Използва се върху кожата на лицето и тялото, толкова често, колкото е необходимо до пълното излекуване на раната. Подходящ е за бебета, деца и възрастни.

Рани

Леките наранявания, като ожулвания и порязвания, изгаряния в домашни условия, вследствие на химикали или дори слънчеви изгаряния, представляват рани за кожата ни, които често пъти се налага да третираме навременно, независимо, къде се намираме - у дома, на работа, в училище или дори по време на ваканция.

Нови факти - Иновация

Flamigel® е специализиран продукт, по отношение третирането и заздравяването на рани, който действа по иновативен начин, следвайки съвременните изисквания и нововъведения в областта. Поддържа баланса на влагата в раната, при които условия, както вече е доказано раните заздравяват до 40% по-бързо (метод на мокро заздравяване). Именно поради този факт, Flamigel® може да бъде използван и прилаган върху всякакъв тип рани - сухи или влажни.

При наличие на суха рана, Flamigel® овлажнява сухата рана, която от своя страна абсорбира водата, съдържаща се в гела, стимулирайки разлагането на мъртва и увредена тъкан. В случай на влажна рана, се активира хидроколоидът на Flamigel®. По този начин Flamigel® абсорбира излишната течност от раната, възстановявайки баланса на влага в нея.

Flamigel се прилага върху всякакъв тип рани (отворени или затворени)

Ожулвания

Леките наранявания, като падания, ожулвания и малки рани, са свързани с ежедневието ни в и извън дома и са някои от най-често срещаните леки наранявания.

Травмата представлява увреждане/нарушаване на непрекъснатостта на кожните тъкани, причинено от някакъв външен фактор, който действа силно върху тях. Видът на нараняването/травмата може да бъде различен през различните фази. Възможно е да има рани, които се характеризират със суха и твърда "кора" (некротична тъкан), както и рани, характеризиращи се с производството и секрецията на течност (серум, гной).

В случай, че раната изсъхне и се образува коричка, здравите кожни клетки трябва да работят по-усилено, за да я „поправят“ и коригират, като съществува голяма вероятност за формирането на белези.

Малките рани и ожулванията могат да кървят и да причинят болка, но в повечето случаи, ако бъдат третирани навременно и правилно, те заздравяват бързо. При по-дълбоките и болезнени рани, които могат да бъдат придружени от обилно кървене, процесът на заздравяване не е толкова лесен и може да отнеме повече време.

Ако обаче раната е разположена в участък от тялото, подложен на постоянно движение (колене, лакти), е твърде вероятно процесът на зарастване да отнеме повече време.

Порязвания

Леките наранявания като порязвания, падания и ожулвания са свързани с ежедневието ни, в и извън дома.

Въпреки това животът у дома крие рискове. Ежедневни наранявания, като порязване с остър нож, докато режем хляб или зеленчуци в кухнята, несъобразено и неправилно боравене с градински инструменти, порязвания от стъкло, всички тези примери, както и редица други, биха могли да се случат на всеки в ежедневието. Въпреки това, независимо от нараняването, трябва да сме готови да реагираме адекватно, навременно и по максимално ефективен начин.

Изгаряния

Изгарянето представлява увреждане на тъканите, което може да бъде причинено от топлина, радиация, електричество или химикали (напр. изгаряния от вряла вода или масло, от ютия, котлон, барбекю, почистващи препарати, кожни раздразнения, получени вследствие третиране с лазер, епилация, лъчева терапия и др.)

Повърхностното изгаряне е с различна степен, в зависимост от повърхността на засегнатия участък и дълбочината на увреждане на кожните слоеве.

Повърхностните изгаряния се проявяват с еритема, парене и ограничен оток. Обикновено заздравяват бързо, в рамките на няколко дни, ако се лекуват правилно.
В случаите обаче, когато изгарянето е широко и е придружено със силна болка, еритема и образуване на мехурчета, незабавно се свържете с Вашия лекар.

Как да третирате ожулвания с Flamigel®?

  • Почистете добре раната.
  • Подсушете внимателно засегнатия участък, след което нанесете върху него плътен слой от Flamigel® (5 mm), с цел по-бързо и безболезнено заздравяване.
  • Покрийте раната с подходяща марля или специален пластир, за да я предпазите от евентуално замърсяване.
  • Следвайте горната процедура 1-2 пъти на ден.

Как да третирате порязвания с Flamigel®?

  • Почистете добре раната.
  • Подсушете внимателно засегнатия участък, след което нанесете върху него плътен слой от Flamigel® (5 mm), с цел по-бързо и безболезнено заздравяване.
  • Покрийте раната с подходяща марля или специален пластир, за да я предпазите от евентуално замърсяване.
  • Следвайте горната процедура 1-2 пъти на ден.

Как да третирате изгаряния с Flamigel®?

  • Охладете засегнатия участък с чиста течаща вода за около 5 секунди.
  • Подсушете мястото внимателно с марля.
  • Нанесете Flamigel® върху засегнатия участък.
  • Използвайте Flamigel® 2-3 пъти дневно или повече пъти, в зависимост от нуждите на кожата. При необходимост, може да наложите върху мястото с изгаряне специална марля, която да не залепва върху кожата.

Слънчево изгаряне

Flamigel® успокоява кожните зачервявания и раздразнения, причинени от слънцето. Незабавно облекчава болка, еритем, сърбеж, усещане за опъване и изтръпване. Може да се използва много пъти на ден, толкова често, колкото е необходимо, като се нанася върху кожата на лицето и тялото. Подходящ продукт за деца и възрастни.

Flamigel е подходящ за повърхностни изгаряния.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук