Natures Plus Super Selenium 200μg, 90tabs

Natures Plus Super Selenium 200μg, 90tabs

Хранителна добавка със селен и витамин Е за подобряване на мъжката плодовитост с антиоксидантни свойства

код на продукта: 036580
Само четири продукти са на разположение!

Препоръчителна цена на дребно  67,64лв. (34,60€)

Natures Plus Super Selenium 200μg Хранителна добавка със селен и витамин Е за подобряване на мъжката плодовитост с антиоксидантни свойства 90tabs Описание: Всяка таблетка съдържа 200 μg селен, органично комбиниран с първична мая и 100 IU витамин Е...  още

54,72лв. (27,99€)
Временно изтощен
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 097467035010

Natures Plus Super Selenium 200μg Хранителна добавка със селен и витамин Е за подобряване на мъжката плодовитост с антиоксидантни свойства 90tabs

Описание: Всяка таблетка съдържа 200 μg селен, органично комбиниран с първична мая и 100 IU витамин Е, за синергично антиоксидантно действие. Растителна основа от първична мая, хром и GTF (фактор на толерантност към глюкоза).

СВОЙСТВА НА ЛУНАТА

Селенът е важен микроелемент, необходим за производството на глутатион пероксидаза, важен ензим, който се намира във всяка клетка на нашето тяло.

Селенът се съдържа в месо, риба, пшенично и пълнозърнесто брашно, яйца, соя, чесън, лук, броколи, люцерна, водорасли и др., Но съдържанието на храна в селена варира значително в зависимост от почвата, от която произхождат. Така почвите, богати на селен, дават храни, богати на този микроелемент, докато обратното се случва в почви, бедни на селен. Този факт може да бъде от решаващо значение за здравето на жителите на даден район, предвид голямото значение на селена.

Например, почвите в югозападната част на САЩ съдържат най -ниските нива на селен в целия САЩ. Именно жителите на тези райони имат най -висок процент на инсулт в САЩ.

Трябва да се отбележи, че кърмата не е особено богата на селен (1,5-2 μg / 100 g), но очевидно отговаря на нуждите на кърмачетата. Въпреки това, кравето мляко, което е 5-6 пъти по-бедно на селен, може да допринесе за създаването на отслабена имунна система и за по-лесен достъп на бебето от инфекции и други заболявания.

Въпреки голямото значение на селена, който се използва от алтернативната медицина от десетилетия, FDA го призна едва през 1990 г. като основен микроелемент за хората. Това още веднъж показва, че статуквото, дори когато е изразено от престижен орган като FDA, често има изключително забавени рефлекси по отношение на хранителни, леки и като цяло изследвания и констатации. на алтернативната медицина.

Селенът като антиоксидант

Антиоксидантните свойства на селена са идентични с тези на пероксидазата. на глутатион. Този ензим спира окисляването на мазнините, особено на лошия (LDL) холестерол. Това означава по -малко материал за запушени артерии, по -малко сърдечни заболявания, по -малко удари.

Изследванията показват, че там, където има сърдечни заболявания, има и дефицит на пероксидаза. глутатион, поради липсата на достатъчно селен за производството му. Добавките от селен могат да играят важна роля в този момент. Всъщност, според проучване на израелски изследовател д -р Авитан от Медицинския център Рамбам в Хайфа (1998 г.), добавката на селен намалява окислението на LDL с 46%, което означава наполовина намаляване на холестерола, който може да образува атеросклеротична плака. .

Тук трябва да подчертаем, че превантивният потенциал на селена е много по -голям от терапевтичния, тъй като при увреждане на сърдечно -съдовата система те са трудни за коригиране.

Благоприятният ефект на селена, поради мощните му антиоксидантни свойства, не спира дотук: в сътрудничество с витамин Е той укрепва щитовидната жлеза, панкреаса, черния дроб и имунната система (виж също по -долу: рак), докато е много полезен за спортисти, тъй като предпазва от мускулни проблеми, причинени от свободните радикали, които възникват след интензивни упражнения.


Селен и рак

В десетгодишно клинично проучване, проведено от изследователски екип от Университета в Аризона, ръководено от д-р Лари Кларк, 200 μg селен са дадени на 1312, предимно възрастни хора, с анамнеза за рак на кожата.

Целта на изследването е да се определи дали селенът може да предотврати повторното появяване на рак на кожата. В тази връзка проучването дава разочароващи резултати, тъй като както групата на селен, така и групата на плацебо имат приблизително еднаква честота на рецидив на рак на кожата.

Но когато изследователите разгледаха всички статистически данни, те бяха изненадани да открият, че групата на селен има 37% по-нисък риск от животозастрашаващи ракови заболявания, докато общата смъртност е 52% по-ниска в групата на селен. плацебо група.

По-специално, групата на селен имаше 46% по-малко случаи на рак на белия дроб, 62% по-малко колоректален рак, 67% по-малко рак на хранопровода и 72% по-малко рак на простатата (JAMA, 1996, 276: 1957-1963).

Тези констатации бяха потвърдени през ноември 1997 г., когато Международният епидемиологичен институт публикува резултатите от дългосрочно проучване на

качество на витаминни и минерални добавки.

Според това голямо проучване, в което са участвали 30 000 души, приемът на селен заедно с витамин Е значително намалява както риска от рак, така и смърт от рак.

Друго проучване в Китай установи, че хората, които са приемали 200 μg селен в продължение на 4 години, са имали значително по -ниски нива на първичен рак на черния дроб от тези, които не са получавали селен.

Горното, както и други проучвания, карат някои изследователи да предположат, че ролята на селена е предимно превантивна и че след като се развие рак, селенът може да не спре да расте, но може да го забави.


Селен и СПИН

Установено е, че страдащите от СПИН имат ниски нива на селен. Въпросът, на който все още не е отговорено със сигурност, е дали дефицитът на селен е резултат от болестта или напротив, болестта е (и до известна степен) резултат от недостиг на селен.

Итън Тейлър, професор по патология в Университета на Джорджия, САЩ, наскоро разработи много интересна теория, според която именно дефицитът на селен благоприятства размножаването на вируса на СПИН. Фактът, че болестта е толкова разпространена и причинява толкова много смъртни случаи в страни, където недохранването е ендемично, като някои африкански страни, изглежда благоприятства теорията.

Д -р Тейлър цитира следните забележителни факти в подкрепа на своята теория:

• Селенът е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система и всъщност подсилва Т клетките и действието на интерлевкин 2 (IL-2), естествен имуностимулатор, който се счита за потенциален терапевтичен агент за СПИН.

Вече знаем, че някои вируси, които обикновено са неактивни, стават патогенни в условия на недостиг на селен.

• Вирусът на СПИН не се разпространява с еднаква скорост при всички заразени хора, но има всички степени, от най -бързия до най -бавния. Това може да означава, че най -тежко засегнатите имат дефект в антиоксидантната си защита, тъй като е доказано, че вирусът се размножава по -бързо при оксидативен стрес. Тук селенът и евентуално няколко други антиоксиданти са полезни.

• Експерименти in vitro (в епруветки) показват, че селенът инхибира възпроизводството на вируса на СПИН.

Ако тази теория най -накрая бъде потвърдена от времето и бъдещите изследвания, няма значение, че селенът ще бъде изключително важен за превенцията и лечението на СПИН.


ДРУГИ СВОЙСТВА

Според все по-нарастващите индикации, селенът има редица други превантивни и терапевтични свойства, но които се нуждаят от допълнителни изследвания, за да бъдат достатъчно документирани.

• На пръв поглед изглежда, че има противовъзпалителни свойства и облекчава някои страдащи от артрит (особено в комбинация с витамин Е) от болка и сутрешна скованост.

Според проучване селенът може да спаси човешки живот, ако се дава в началото на остър панкреатит, който се характеризира с внезапна коремна болка, гадене и повръщане. В такъв случай селенът намалява възпалението на панкреаса до 24 часа.

• Има доказателства, че селенът е важен за здравето на сперматозоидите, както структурно, така и по отношение на защитата срещу свободните радикали.

Проведено е проучване в Шотландия с 64 мъже, около половината от които са имали ролята на контролна група (плацебо група). Всички са имали ниски нива на селен.

В края на проучването, след две години, групата на селен показва повишена подвижност на сперматозоидите в сравнение с групата на плацебо, докато петима членове на групата имат деца в сравнение с никой от групата на плацебо.

Проучване, използващо 400 μg селен и 25 IU витамин Е за кожни проблеми като акне и себореен дерматит, показва значително подобрение при пациентите.

В друго проучване във Финландия на възрастните пациенти се дават високи дози селен и витамин Е в продължение на една година. Още от първите месеци пациентите показват намаляване на умората, депресия и тревожност и повишаване на бдителността, интересите и личните грижи.

• И накрая, според някои изследователи селенът предпазва от токсични метали, като живак, олово, арсен, платина (мед), мед (токсичен само във високи дози над 10 mg на ден). Обяснението, дадено за такава защита, е, че селенът образува сложни неразтворими съединения с токсични метали, които не се абсорбират от червата.

Един случай, който потвърждава горните изследователи, е бивша Югославия, където работещите, които работят

Изглежда, че живакът има минимален ефект от прекомерното излагане на този силно токсичен метал, поради високото съдържание на селен в почвите (и следователно храната) в Югославия.

Тук трябва да се отбележи, че според една хипотеза, една от основните причини за множествена склероза е натрупването в организма на токсични метали. Всъщност това състояние е повишено в райони, бедни на селен.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ - ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Проучванията показват, че продължителният прием на 500 - 700 μg селен за дълъг период от време не причинява симптоми на интоксикация.

Същото може да е вярно и за много по-високи дози, като 1000 или 2000 μg, но трябва да се има предвид, че тези цифри могат да бъдат много по-ниски за хората, живеещи в богати на селен почви.

Обичайна употреба: Една таблетка на ден.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук