Nature\'s Plus Ultra Chewable Cranberry Добавка за хранене с боровинки за подпомагане на 90 таблетки за дъвчене в урината

Nature's Plus Ultra Chewable Cranberry Добавка за хранене с боровинки за подпомагане на 90 таблетки за дъвчене в урината

код на продукта: 036583
скоро наличен продукт

Препоръчителна цена на дребно  58,45лв. (29,90€)

Nature's Plus Ultra Chewable Cranberry Диетична добавка с червена боровинка за поддържане на урината 90 таблетки за дъвчене Всяка таблетка за дъвчене съдържа 200 mg концентриран сок от червена боровинка (45: 1) и 60 mg витамин С. С естествен а...  още

47,29лв. (24,19€)
Доставка 5 до 6 дни
BARCODE: 097467039568

Nature's Plus Ultra Chewable Cranberry Диетична добавка с червена боровинка за поддържане на урината 90 таблетки за дъвчене

Всяка таблетка за дъвчене съдържа 200 mg концентриран сок от червена боровинка (45: 1) и 60 mg витамин С. С естествен аромат на червена боровинка / ягода. Няма общи алергени

СВОЙСТВА НА ЛУНАТА

Селенът е важен микроелемент, необходим за производството на глутатион пероксидаза, много важен ензим, който се намира във всяка клетка на нашето тяло.

Селенът се съдържа в месо, риба, пшенично и пълнозърнесто брашно, яйца, соя, чесън, лук, броколи, люцерна, водорасли и др., Но съдържанието на храна в селена варира значително в зависимост от почвата, от която произхождат. Така почвите, богати на селен, дават храни, богати на този микроелемент, докато обратното се случва в почви, бедни на селен. Този факт може да бъде от решаващо значение за здравето на жителите на даден район, предвид голямото значение на селена.

Например, почвите в югоизточната част на САЩ съдържат най -ниските нива на селен в целия САЩ. Точно жителите на тези райони имат най -висок процент на инсулт в цяла САЩ.

Трябва да се отбележи, че кърмата не е особено богата на селен (1,5-2 μg / 100 g), но очевидно отговаря на нуждите на кърмачетата. Въпреки това, кравето мляко, което е 5-6 пъти по-бедно на селен, може да допринесе за създаването на отслабена имунна система и за по-лесен достъп на бебето от инфекции и други заболявания.

Въпреки голямото значение на селена, който алтернативната медицина използва от десетилетия, FDA го призна едва през 1990 г. като основен микроелемент за хората. Това още веднъж показва, че статуквото, дори когато е изразено от престижен орган като FDA, често има изключително забавени рефлекси по отношение на хранителните, леките и като цяло резултатите от изследванията и констатациите. на алтернативната медицина.

Селенът като антиоксидант

Антиоксидантните свойства на селена са идентични с тези на пероксидазата. на глутатион. Този ензим спира окисляването на мазнините, особено на лошия (LDL) холестерол. Това означава по -малко материал за запушени артерии, по -малко сърдечни заболявания, по -малко удари.

Изследванията показват, че там, където има сърдечни заболявания, има и дефицит на пероксидаза. на глутатион, поради липсата на достатъчно селен за неговото производство. Добавките от селен могат да играят важна роля в този момент. Всъщност, според проучване на израелски изследовател д -р Авитан от Медицинския център Рамбам в Хайфа (1998 г.), добавянето на селен доведе до 46% намаление на окисляването на LDL, което означава наполовина намаляване на холестерола, който може да образува атеросклеротична плака. .

Тук трябва да подчертаем, че превантивният потенциал на селена е много по -голям от терапевтичния, тъй като при увреждане на сърдечно -съдовата система те са трудни за коригиране.

Благоприятният ефект на селена, поради мощните му антиоксидантни свойства, не спира дотук: в сътрудничество с витамин Е той укрепва щитовидната жлеза, панкреаса, черния дроб и имунната система (виж също по -долу: рак), докато е много полезен за спортисти, тъй като предпазва от мускулни проблеми, причинени от свободните радикали, които възникват след интензивни упражнения.

Селен и рак

В десетгодишно клинично проучване, проведено от изследователски екип от Университета в Аризона, ръководено от д-р Лари Кларк, 200 μg селен са дадени на 1312, предимно възрастни хора, с анамнеза за рак на кожата.

Целта на изследването е да се определи дали селенът може да предотврати повторното появяване на рак на кожата. В тази връзка проучването дава разочароващи резултати, тъй като както групата на селен, така и групата на плацебо имат приблизително еднаква честота на рецидив на рак на кожата.

Но когато изследователите разгледаха всички статистически данни, те бяха изненадани да открият, че групата на селен има 37% по-нисък риск от животозастрашаващи ракови заболявания, докато общата смъртност е 52% по-ниска в групата на селен. плацебо група.

По-специално, групата на селен имаше 46% по-малко случаи на рак на белия дроб, 62% по-малко колоректален рак, 67% по-малко рак на хранопровода и 72% по-малко рак на простатата (JAMA, 1996, 276: 1957-1963).

Тези констатации бяха потвърдени през ноември 1997 г., когато Международният епидемиологичен институт публикува резултатите от дългосрочно проучване за ефективността на витаминно-минералните добавки.

Според това велико изследване, f

При 30 000 души приемането на селен заедно с витамин Е значително намалява както риска от рак, така и смъртта от рак.

Друго проучване в Китай показа, че хората, които са приемали 200 μg селен в продължение на 4 години, имат значително по -ниски нива на първичен рак на черния дроб от тези, които не са получавали селен.

Горното, както и други изследвания, карат някои изследователи да предположат, че ролята на селена е предимно превантивна и че след като се развие рак, селенът може да не спре да расте, но може да го забави.

Селен и СПИН

Установено е, че страдащите от СПИН имат ниски нива на селен. Въпросът, на който все още не е отговорено със сигурност, е дали дефицитът на селен е резултат от болестта или, напротив, болестта е (и до известна степен) резултат от недостиг на селен.

Итън Тейлър, професор по патология в Университета на Джорджия, САЩ, наскоро разработи много интересна теория, според която именно дефицитът на селен благоприятства размножаването на вируса на СПИН. Фактът, че болестта е толкова разпространена и причинява толкова много смъртни случаи в страни, където недохранването е ендемично, както в някои африкански страни, изглежда благоприятства теорията.

Д -р Тейлър цитира следните забележителни факти в подкрепа на своята теория:

• Селенът е от съществено значение за правилното функциониране на имунната система и всъщност подобрява Т-клетките и действието на интерлевкин 2 (IL-2), естествен имуностимулант, който се счита за потенциален терапевтичен агент за СПИН.

Вече знаем, че някои вируси, които обикновено са неактивни, стават патогенни при условия на недостиг на селен.

• Вирусът на СПИН не се разпространява с еднаква скорост при всички заразени хора, но има всички степени, от най -бързия до най -бавния. Това може да означава, че най -тежко засегнатите имат дефект в антиоксидантната си защита, тъй като е доказано, че вирусът се размножава по -бързо при оксидативен стрес. Тук селенът и евентуално няколко други антиоксиданти са полезни.

Експериментите in vitro показват, че селенът инхибира размножаването на вируса на СПИН.

Ако тази теория най -накрая бъде потвърдена от времето и бъдещите изследвания, няма нужда да се казва, че селенът ще бъде изключително важен за превенцията и лечението на СПИН.

ДРУГИ СВОЙСТВА

Според все по-нарастващите показания, селенът има редица други превантивни и терапевтични свойства, но които се нуждаят от по-нататъшни изследвания, за да бъдат адекватно документирани.

• На пръв поглед изглежда, че има противовъзпалителни свойства и облекчава някои артрити (особено в комбинация с витамин Е) от болка и сутрешна скованост.

Според проучване селенът може да спаси човешки живот, ако се дава в началото на остър панкреатит, който се характеризира с внезапна коремна болка, гадене и повръщане. В такъв случай селенът намалява възпалението на панкреаса до 24 часа.

• Има доказателства, че селенът е важен за здравето на сперматозоидите, както структурно, така и по отношение на защитата срещу свободните радикали.

Проведено е проучване в Шотландия с 64 мъже, около половината от които са имали ролята на контролна група (плацебо група). Всички са имали ниски нива на селен.

В края на проучването, след две години, групата на селен показва повишена подвижност на сперматозоидите в сравнение с плацебо групата, докато петима членове на групата имат деца в сравнение с никой от групата на плацебо.

Проучване, използващо 400 μg селен и 25 IU витамин Е за кожни проблеми като акне и себореен дерматит, показва значително подобрение при пациентите.

В друго проучване във Финландия на възрастните пациенти се дават високи дози селен и витамин Е в продължение на една година. Още от първите месеци пациентите показват намаляване на умората, депресия и тревожност и повишаване на бдителността, интересите и личните грижи.

• И накрая, според някои изследователи селенът предпазва от токсични метали, като живак, олово, арсен, платина (мед), мед (токсичен само във високи дози над 10 mg на ден). Обяснението, дадено за такава защита, е, че селенът образува сложни неразтворими съединения с токсични метали, които не се абсорбират от червата.

Един случай, потвърден от горните изследователи, е бивша Югославия, където работниците, работещи с живак, изглежда имат минимално въздействие от прекомерното излагане на този силно токсичен

поради високото съдържание на селен в почвата (и следователно в храната) на Югославия.

Тук трябва да се отбележи, че според една хипотеза, една от основните причини за множествена склероза е натрупването в организма на токсични метали. Всъщност това състояние е повишено в райони, бедни на селен.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ - ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ

Проучванията показват, че продължителният прием на 500 - 700 μg селен за дълъг период от време не причинява симптоми на интоксикация.

Същото може да е вярно и за много по-високи дози, като 1000 или 2000 μg, но трябва да се има предвид, че тези цифри могат да бъдат много по-ниски за хората, живеещи в богати на селен почви.

Препоръчителна доза: две таблетки за дъвчене веднъж дневно.

  • Всички наши продукти са гръцки и доставките на нашите продукти започват от Гърция с ACS Courier или SPEEDY куриер
  • Разходите за доставка са безплатни при покупки над 96 лева, а при покупки под 96 лева се заплаща 8 лева
  • Плащането на вашата поръчка може да се извърши с наложен платеж, PayPal, връзка за плащане или с помощта на банкова карта
  • Поръчките се доставят в рамките на 5-6 работни дни
  • Повече информация за политическите мисии и рехабилитациите можете да намерите тук